Podeli:
Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Glumac Hoakin Finiks, koji je nedavno tumačio ulogu "Džokera" u istoimenom filmu, proglašen je osobom godine od strane "PETE" - organizacije za zaštitu životinja.

Jedna od istaknutijih ličnosti koja je veliki zagovornik prava životinja, Hoakin Finiks aktivno se uključio u kampanje koje je “PETA” tokom godina lansirala, a sada ga je organizacija proglasila za ličnost godine.

PROČITAJTE JOŠ

Finiksova supruga Runi Mara, takođe glumica, i on su vegani, a glumac ne nosi odela napraljena od ovčije vune jer smatra da je sakupljanje vune brutalan proces po životinju, a svaki javni nastup koristi da skrene pažnju na neki od problema sa kojima su suočene odrađene životinjske vrste, prenosi “TeenStar”.

Govoreći o pravima životinja tokom jedne press konferencije za film “Džoker”, Hoakin je rekao:

“Ne želim da prouzrokujem bol drugom živom biću, ne želim da ih primoravam da budu zatvorene i tovljene samo da bi bile zaklane, ne želim da im uzimam njihove bebe. To je zlostavljanje i to je varvarski.”

Finiks se osvajanjem ove nagrade pridružio Pameli Anderson, Ser Rodžeru Muru i drugima koji su prethodno poneli ovu humanu titulu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Hoakin Finiks u filmu “Džoker” / Foto: Warner Bros