Podeli:
Foto: Printscreen/ Youtube/ Među nama

Na našoj javnoj sceni trenutno je nekoliko trudnica. Pevačici Ani Bebić bliži se termin za porođaj, a za Nova.rs ispričala je kako na nju i njeno stanje utiče novonastala situacija sa koronavirusom, kako sada izgledaju njeni zdravstveni pregledi, a onda dala i nekoliko korisnih saveta.

“Ja sam već pri kraju trudnoće, bliži i se termin i iskreno nije mi baš najprijatnije zbog situacije koja se dešava. Ne znam šta će da se desi sutra, a kamoli za mesec dana kad bi trebalo da rodim. To mi je sveukupno malo stresno, ali doktorka me ubeđuje da će sve biti okej, pa nekako morate verovati tome. Mi se generalno čuvamo. Kod kuće smo već skoro 10, 15 dana, ne mrdamo. Pošto imam sina od dve godine mi jako vodimo računa, gledamo da se hranimo što zdravije u ovom periodu, da bismo jačali organizam”, kaže Ana, a na pitanje da li su se njeni pregledi proredili i kako sada izgledaju, otkako je proglašeno vanredno stanje i uveden policijski čas, ona je odgovorila:

Foto: Printscreen/Instagram/anabebic_

“Promenilo se, pošto je moja doktorka morala da bude u Narodnom frontu konstantno i nisam baš imala mogućnost da se vidimo, pa sam otišla kod druge doktorke da proverim kakva je situacija. Sve je u suštini normalno i standardno, samo što sada svi vode mnogo više računa i mnogo su bolje opremljeni. Doktori ne puštaju u ordinaciju kad postoji još neko u prostoriji, nema ljudi koji čekaju, zaista se drže protokola. Ranije, kad god sam išla bilo je gužve, a sad sam bila jedina – samo sestra, doktorka i ja, tu je eto mala promena. Sad bi trebalo da odem i pripremim neke nalaze, pa ćemo videti kako će proći taj deo sa vađenjem krvi i drugih analiza. Ne znam kako to funkcioniše, to me čeka u ovih par dana”, kaže pevačica, a potom upućuje savet ostalim trudnicama.

“Moj najbolji savet je da ostanete kod kuće, da čuvate sebe i druge. Ali da prosto gledate da vas animiraju i druge stvari. Ne razmišljajte po ceo dan samo o tome, pošto to sve može da naškodi bebi i vama. Radite ono što vas čini srećnima i čuvajte se. Probajte da ne stvarate sebi dodatni stres zbog svega ovoga, beba sve oseća”, kaže Ana koja je pre dve godine sa suprugom Ivanom Đolićem dobila sina Matiju, a sada nestrpljivo isčekuju rođenje još jednog sina, dok trudničke dane provodi isključivo u svom domu.

“Nosim dečaka, još jednog. Mateja je još mali da bi to razumeo, ima dve i po godine. Kad ga pitam šta je mami u stomaku, on kaže “bebe”, ali ne razume on to još. Najviše volim da provodim vreme u svom domu, posebno kad mi se suprug vrati s posla, pa smo svi zajedno. Koliko god je teška situacija sada, drago mi je da smo opet svi zajedno tu”, zaključila je Bebićka.

Kad je reč o poznatim trudnicama u doba koronavirusa, ima ih još nekoliko trenutno.

Pevačica Jovana Nikolić Mišković koja je nedavno ušla u treći mesec trudnoće, strogo se drži samoizolacije zbog novonastale situacije. Jovana je skoro na Nova.rs ispričala da nije zahtevna trudnica i da normalno funkcioniše.

Foto:Printscreen/Instagram/jovananikolicmusic

“Još uvek mogu normalno da funkcionišem. Iskreno, meni je drago da su svi ozbiljno shvatili stanje u kojem se nalazimo i da je ovaj karantin neophodan. Da mogu ja bih još rigoroznije mere uvela”, rekla je pevačica.

Voditeljka Minja Miletić svoje trudničke dane provodi mirno sa svojim partnerom sa kojim čeka ćerku.

“Konačna potvrda izazvala je u meni bujicu raznih osećanja. Bila sam pomalo preplašena, ali nadasve presrećna. Kako vreme odmiče, polako se navikavam na činjenicu da ću postati majka i da ću uskoro morati da reorganizujem život – rekla je Minja “Story”.

Foto:Dušan Petrović/Story magazin

Modna kreatorka Biljana Tipsarević i njen suprug teniser Janko Tipsarević čekaju drugo dete. A nedavno su otkrili da je u pitanju sin koji bi trebao da se rodi u maju.

“Od samog početka sam verovala da nosim dečaka i nisam pogrešila”, rekla je Biljana.

Foto: BEN STANSALL / AFP / Profimedia

Manekenka Sofija Milošević pre četiri dana saopštila je da čeka dete sa fudbalerom Lukom Jovićem.

“Voleli bismo da sa vama podelimo srećne vesti, imaćemo bebu. Toliko sam zahvalna što Luka može da bude pored mene tokom ovog perioda. Ne mogu da zamislim da budem bez njega tokom ovih teških vremena koji se dešavaju u svetu”, napisala je Sofija na svom Instagramu.

Foto: Printscreen/Instagram/sofijamilo

Glumica Miljana Gavrilović čeka drugo dete, a nedavno je na premijeri filma “Hotel Beograd” u kojem igra, prvi put pokazala trudnički stomak. Ona je ćerku Mionu rodila pre dve godine, a za sada još uvek nije otkrila da li će Miona dobiti brata ili sestru.