Foto: Zoran Lončarević

Glumica je poznata po širokom osmehu i vedrom duhu, pa malo ljudi zna da iza sebe ima težak život.

Ljiljana Stjepanović je rođena u Beogradu 1952. godine, a njen otac je proveo tri godine u logoru Jasenovac.

PROČTAJTE JOŠ

Osim toga, njegova cela porodica je ubijena u Drugom svetskom ratu, te se iz rodne Slavonije preselio u Beograd.

Ljiljanino detinjstvo bilo je oduvek prožeto kulturom, te se u njenoj kući uvek nalazilo mnogo knjiga. Iako su njeni roditelji imali želju da se ona bavi ekonomijom, kao devojčica je došla na audiciju za decu glumce na „Radio Beogradu“, gde joj je profesor bio Bata Miladinović.

Kako je otkrila, tokom puberteta nije mnogo marila za školu, ali je odlučila da sreću okuša na Fakutetu dramskih umetnosti. U tom periodu je već bila verena za Bojana Repića. Oni su se zavoleli tokom srednje škole, a ona se za njega udala kada je imala 21 godinu.

Upisala je glumu na klasi Ognjenke Milićević, a sa njom su studirali i Bogdan Diklić, Zlata Petković, Lazar Ristovski, kao i Radoš Bajić koji je kasnije bio njen partner u seriji „Selo godi, a baba se češlja“.

Foto: Printscreen/Youtube

Zaposlila se u „Pozorištu na Terazijama“ koji je čuven po operama. Ipak, nadređenima se nije dopao njen glas, pa je dobijala samo sporedne uloge. Zbog dvoje dece bila je prinuđena da prihvata svaku ulogu.

Prvakinja pozorišta je postala već sa 32 godine, kada je sve oduševila izvođenjem babe Izergile u predstavi „Cigani lete u nebo“.

Sa suprugom Bojanom je dobila sinove Vladimira i Igora, ali se razvela posle šest godina braka kada je ostala sama sa dvojicom sinova koje je morala da izdržava. Kasnije je otkrila da je do razvoda došlo zbog njegovog nerazumevanja njene profesije, ali nikada o bivšem suprugu nije govorila loše.

„To je velika trauma i ne bih je nikome poželela. Jedva sam se iz nje iščupala i ne volim ni da se setim tog vremena. Mlada sam se udala, rodila decu, a onda razvela i ostala sama, tako da je sve to za mene bilo trauma. Da sam bila starija, možda bih to drugačije preživela, a ovako sve je bilobolno i traumatično. Ipak, smatrala sam kako je bolje da deca rastu u miru i s jednim roditeljem, nego u lošoj atmosferi”, ispričala je ona svojevremeno za „Story“.

Najpoznatije uloge ostvarila je u serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Selo gori, a baba se češlja“, „Ljubav, navika panika“, „Folk“ i drugi.

BONUS VIDEO: TOP 5 najzgodnijih srpskih glumica mlađih od 35

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)