Dragana Mirković
Dragana Mirković Foto: Dragan Mujan/nova.rs

"Da budem iskrena, ne znam u kakvim smo odnosima Ceca i ja. Ja ne znam da li se mi poznajemo ili ne poznajemo. Uglavnom, ono što mene čini mirnom i staloženom, to je da ja nikada nijednu ružnu reč nisam rekla protiv te žene. Ona jeste nešto prilično loše uradila na svojoj slavi pre dve godine. Ne znam zašto i čime izazvana. Žao mi je zbog toga, jer je to bilo bespotrebno", priča u intervjuu za Novu pevačica Dragana Mirković.

PROČITAJTE JOŠ

Folk zvezda Dragana Mirković nedavno je stigla u Srbiju nakon godinu i po dana povodom letnje turneje. Uoči velikog koncerta u Kragujevcu, koji je zakazan za 20. avgust, gde će zapevati posle 25 godina, Dragana u razgovoru za Novu, otkriva dosad nepoznate detalje iz privatnog i poslovnog života.

U Srbiji nisi bila godinu i po dana. Kako si provela period izolacije, odnosno život pod oštrim merama u Austriji?

– Zbog pandemije koronavirusa nisam nastupala godinu i po dana. Najviše mi je nedostajala publika, ona me čini ispunjenom. Ne mogu da kažem da mi je proteklih godinu i po dana bilo loše zato što sam imala savršeno i kvalitetno vreme sa mojom porodicom. Tu pauzu sam iskoristila da podelim sa svojim fanovima sve ono što sam želela, a nisam do tad stizala. Mnoge od njih sam iznenadila i objavljivala na društvenim mrežama sve poklone koje su mi slali poslednjie dve-tri godine. Pokazala sam im da mislim na njih i da su mi svi ti njihovi pokloni vredni, čak i kada je neka sitnica u pitanju.

Postala si i aktivnija na Instagramu.

– Još uvek nisam svesna moći društvenih mreža. One su jak medij, i to sam shvatila za vreme korone jer mi je to bio kontakt sa publikom.

Dragana Mirković
Dragana Mirković Foto: Dragan Mujan/nova.rs

Povod tvog dolaska u Srbiju je letnja koncertna turneja.

– U petak imam koncert u Kragujevcu i neverovatan je osećaj da me i posle 25 godina, koliko dugo tamo nisam nastupala, publika očekuje željno i nestrpljivo. Još uvek u tom gradu držim rekord sa dve pune Hale sportova zaredom. Nadam se da će se Kragujevčani i sada odazvati u velikom broju. Biće to sigurno jedno prelepo veče.

Zbog čega si se jedno vreme povukla iz javnosti?

– Kada je počela pandemija koronavirusa, imala sam potrebu da se povučem, saosećala sam se sa svim ljudima, posebno sa onima koju su obolevali od tog virusa. Nisam imala potrebu da se eksponiram. Nisam ni znala šta bih mogla da im kažem u tom momentu. Veoma sam osetljiva i pre bih u tom momentu zaplakala nego bilo šta rekla. Nisam mogla da se ponašam da je sve u redu kad znam da nije, samo iz tog razloga me nije bilo.

Koliko ti znači prijateljstvo sa Van Damom i kakav je on iza kamere?

– Redovno se čujem sa Žanom Klodom Van Damom. Trenutno je sa mojim suprugom. Bili su na premijeri njegovog filma u Parizu. Nisam mogla da odem zbog mojih obaveza. Plašim se kada bih ga dovela u Srbiju da bi morao da napravi veliku konferenciju za novinare, a toga mu je preko glave. Ako bude planirao da dođe, obavestiću vas. To je prijateljstvo bez ikakvog interesa. On je glumac, ja pevačica. Tu ni ne može biti koristi.

Dragana Mirković
Dragana Mirković Foto: Dragan Mujan/nova.rs

Da li si Van Damu pokazala svoj film „Slatko od snova“?

– Niko se ne hvali svojom ženom kao Toni mnome. On me stalno hvali i pokazivao je Van Damu moj film „Slatko od snova“. Svetske zvezde su prisebne i sa obe noge na zemlji. Mi nemamo koristi od druženja jedni s drugima. On nije pevač, ja nisam glumica. Toni i on se baš druže, a ja više sa njegovm suprugom Gladis, ima divnu porodicu.

Dragana Mirković
Dragana Mirković Foto: Dragan Mujan/nova.rs

Da li ti se mladi autori obraćaju za pomoć?

– Obraćaju mi se mladi autori i apsolutno im izlazim u susret, kao i mlađim kolegama i pokušavam da im pomognem koliko god je to u mojoj moći. Da li putem moje televizije ili nekog saveta – ali se trudim da im izlazim u susret.

Kakav odnos imaš sa decom budući da su sada odrasli?

– Sa sinom Markom, koji ima 20 godina i ćerkom Manuelom, koja ima 19, proživljavam drugu mladost. Stalno sam sa njihovim društvom i kažu mi da sam kul mama. Nije zato što su moja deca, ali ponosna sam na njih.

Dragana Mirković
Dragana Mirković Foto: Dragan Mujan/nova.rs

Da li ti se deca mešaju u karijeru i neke tvoje odabire?

– Ne volim preterano da se oslanjam na tuđa mišljenja kada su moje pesme u pitanju. Moja deca slušaju skroz drugačiju vrstu muzike na stranim jezicima. Ne mogu od njih da očekujem realan sud za moje pesme, jer ne slušaju narodnu muziku. Ja jako dobro znam šta bi se mojoj publici dopalo i upravljam se time. Naravno da volim da čujem šta misle i Marko i Manuela, ali na kraju ja donesem sud.

Kažu ljudi: „Dragana i Brena mogu živeti od stare slave i više nikad ništa da ne objave, voleće ih isto“.

– Tačno je da Brena i ja možemo da živimo od stare slave i hiitova. Međutim, volim da iznenadim svoju publiku nekom novom pesmom i spotom, i to je jednini razlog zbog kojeg uporno snimam i izbacujem nove pesme.

Razmišljaju li tvoja deca da krenu tvojim stopama?

– Marko i Manuela su talentovani za muziku, i to mi je drago. Ne bih volela da se bave pevanjem kao ja. Presrećna sam što medijski nisu eksponirani i što oni to ne žele.

Jesu li te upoznali sa svojim emotivnim partnerima i mešaš li im se u ljubavni život?

– Ćerka me još uvek nije upoznala sa nekim svojim dečkom. Ona je jedna jako tiha i povučena devojka. Strašno liči na mene po tom pitanju. Ja sam sa 21 godinom imala prvog dečka. Sportski je tip. Nije preterano okrenuta izlascima. Nije u tom fazonu. Rasterećena je od tih stvari, očekujem da me uskoro upozna sa nekim momkom, to je neizbežno.

Dragana Mirković
Dragana Mirković Foto: Dragan Mujan/nova.rs

Da li ti Manuela i Marko nešto zameraju?

– Deca mi ništa ne zameraju. Zamerali su mi kada su bili mali. Marko je znao da mi kaže: „Mama, neću da moji drugovi mene gledaju po novinama“. Već od njegove 14. godine sam prestala sa tim i od tada je miran i ništa mi ne zamera.

Koji je najluđi poklon koji si dobila od fanova?

– Bilo je to 2004. godine, za 20 godina moje karijere. Kupili su mi zvezdu na nebu. Ona je i zavedena na Institutu u Švajcarkoj i Americi. Imam člansku kartu koju čuvam i diplomu sa koordinatama moje zvezde.

Osvanula si na na listi najbogatijih poznatih ličnosti sa ovih prostora i to na prvom mestu. Znači li ti to nešto?

– Tu se ne računa samo materijalno već i karijera.

Ceca Ražnatović te je opet nedavno pomenula…

Svetlana Ceca Ražnatović, rođendan, rodjendan
Svetlana Ceca Ražnatović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Da budem iskrena, ne znam u kakvim smo odnosima Ceca i ja. Ja ne znam da li se mi poznajemo ili ne poznajemo. Uglavnom, ono što mene čini mirnom i staloženom, to je da ja nikada nijednu ružnu reč nisam rekla protiv te žene. Ona jeste nešto prilično loše uradila na svojoj slavi pre dve godine. Ne znam zašto i čime izazvana. Žao mi je zbog toga, jer je to bilo bespotrebno. Stvarno ne znam šta joj je bilo, mora da je bila nešto nervozna. Ne vidim drugi razlog. Reći dobro veče, ne vidim da je to neki razlog da vas neko izvređa pred novinarima, ali Bože moj, to je njeno pravo. Ako je to tako u tom trenutku osetila i želela, slobodno. Ja idem uzdignute glave, mogu svuda da prođem bez telohanitelja. Znam šta sam radila i govorila u životu i nemam razloga da se bilo čega plašim. Da li je nju neko nešto slagao i rekao nešto, pa je tako reagovala, ne znam, ali bih volela da znam.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Svi komentari (4)