Podeli
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Rano jutros istražitelji Uskoka upali su u prostore kompanije Drimia Ane Karamarko, supruge bivšeg potpredsednika vlade i bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. U toku su hapšenja 30-ak osumnjičenih i pretresi njihovih domova i poslovnih prostora.

Kako Jutarnji list nezvanično saznaje privedena je Ana Karamarko.

Kako saznaje Večernji list, akcijom je obuhvaćeno 38 osoba iz devet kompanija, a sumnja se da su od početka 2017. do kraja 2019. naplaćivali nepostojeće usluge preko lažnih faktura i tako sebi pribavili korist od 20 miliona kuna dok su proračun oštetili za oko 11 miliona kuna. Prema njihovim informacijama kompanija Drimia platila je oko 400.000 kuna za usluge koje nisu obavljene.

Upravo zbog suprugine kompanije Drimia, odnosno njene saradnje s MOL-ovim konsultantom Jozom Petrovićem Karamarko je 2016. otišao sa dužnosti prvog potpredsednika vlade i predsednika HDZ-a.

Očekuje se da će nakon pretresa uhapšeni biti odvedeni u policijske prostorije na Oranicama, a potom i na ispitivanje u sedište Uskoka. Istražitelji će potom odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i za njih zatražiti istražni zatvor o čemu odlučuje sudija istrage Županijskog suda.

Komentari

Vaš komentar