Podeli:
Foto: EPA-EFE/WALLACE WOON

Vlasti u Indiji i Singapuru danas su saopštile da je u tim zemljama zabeležen rekordan dnevni porast broja zaraženih korona virusom.

Kako navodi AP, do znatnijeg povećanja broja slučajeva u Indiji došlo je pošto su ublažene veoma stroge mere izolacije da bi se omogućilo reaktiviranje jednog dela prerađivačke industrije, kao i poljoprivrede.

U poslednja 24 časa, u Indiji je registrovano još 1.553 slučajeva, čime je ukupan broj premašio 17.000, dok broj preminulih iznosi najmanje 543, a epidemiolozi očekuju da će pandemija u toj zemlji možda dostići vrhunac tek u junu.

U Singapuru, broj potvrđenih slučajeva porastao je na blizu 8.000, što je više nego u bilo kojoj drugoj zemlji jugoistočne Azije, dok broj novozaraženih u tom gradu-državi danas iznosi 1.426, a uzrok ovakvog porasta tamošnje vlasti vide u velikom broju nisko plaćenih radnika iz inostranstva, koji žive u veoma skromnim uslovima.

Istovremeno, nadležni u Hong Kongu saopštili su da, prvi put u gotovo sedam nedelja, tamo danas nije zabeležen nijedan novi slučaj, pa ukupan broj ostaje na 1.026, dok je broj preminulih četiri.

Vlada Šri Lanke ublažila je 24-časovni policijski čas uveden 20. marta u cilju suzbijanja širenja COVID-19, kojim je u toj zemlji do juče zaraženo 271 ljudi, a broj umrlih je bio sedam.

Na tlu Južne Koreje, pandemija jenjava – danas je u toj zemlji zabeleženo 13 novih slučajeva, čime je ukupan broj dostigao 10.674, dok je broj preminulih 236.

U cilju pridržavanja mera društvenog distanciranja, u Japanu je otkazan jedan festival lala, a cvetovi su posečeni, dok su na Tajlandu otkazane proslave tradicionalne Nove godine u okviru festivala Songkran, a postoji i zabrana konzumiranja alkohola, navodi AP.

Komentari

Vaš komentar