Podeli
Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Italijanski premijer Đuzepe Konte najaviće u nedelju još jedan niz mera za suzbijanje širenja koronavirusa. Vlasti tvrde da neće biti novog karantina, ali su naveli da razmatraju niz alternativnih mera kako bi se smanjili društveni kontakti.

U Italiji je u poslednja 24 sata zabeleženo 10.925 novih slučajeva koronavirusa, što je najveći dnevni broj novozaraženih od početka pandemije. Umrlo je još 47 osoba čime je ukupan broj smrtnih slučajeva narastao na 36.474.

Iz kabineta premijera poručili su da vlada raspravlja o novim ograničenjima sa lokalnim i zdravstvenim vlastima kako bi zaustavila zarazu.

Italija je bila prva velika evropska država koju je pogodio virus korona i do leta je uspela da kontroliše izbijanje epidemije zahvaljujući strogim dvomesečnim oštrim merama, odnosno obustavi kretanja i poslovanja. Međutim, poslednjih nedelja broj zaraženih počeo je vrtoglavo da raste.

Ministri su saopštili da neće biti novog karantina, ali su naveli da razmatraju niz alternativnih mera kako bi se smanjili društveni kontakti.

Prvi čovek regije Ligurije, Đovani Toti, rekao je da vlada planira da pozove škole da izmenjuju modele klasične i onlajn nastave, a kompanije da svojim zaposlenim što više omoguće rad kod kuće.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Italijanska vlada je već dva puta u poslednjih deset dana pooštrila mere; uvela je obavezno nošenje maski na otvorenom kao i ograničenja za javna okupljanja, restorane te neke sportske i školske aktivnosti.

Tamošnji mediji pišu da bi nove mere mogle biti fokusirane na rekreativne i zabavne aktivnosti teretana, bazena i amaterskih sportskih događaja.

U Italiji je tokom pandemije od koronavirusa zaraženo 360.000 ljudi a umrlo je više od 36.200 ljudi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar