Podeli:
Foto:EPA-EFE/HAYOUNG JEON

"Nameravamo da u Americi ostanemo dugo", rekla je generalni menadžer Tik-Toka u toj zemlji Vanesa Papas i zahvalila za podršku američkim korisnicima.

Njena reakcija je usledila posle pisanja medija da „Majkrosoft“ vodi pregovore o preuzimanju Tik-Toka i upozorenja američkog predsednika Donalda Trampa da se razmatra opcija da se ta društvena mreža u Americi zabrani.

„Želim da kažem hvala milionima Amerikanaca koji koriste Tik-Tok svaki dan i daju svoj kreativni doprinos i radost našem svakodnevnom životu. …Ne planiramo nikuda da idemo… Ovde smo na duže“, napisala je ona na Tviter nalogu kompanije.

​Drugi predstavnik kompanije naveo je da se ovom mrežom služi 100 miliona Amerikanaca za zabavu i komunikaciju, posebno za vreme pandemije virusa korona. Dodao je i da se korisnički podaci maksimalno čuvaju.

Takođe, najveći investitori kompanije su upravo iz Amerike.

„Nastojimo da zaštitimo poverljivost podataka i bezbednost naših korisnika“, istakao je predstavnik Tik-Toka.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da SAD razmatraju razne mere protiv Tik-tok aplikacije, uključujući i njenu potpunu zabranu.
„Izučavamo Tik-tok. Možemo i da ga zabranimo. A možemo i neke druge stvari da uradimo“, rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

„Imamo nekoliko varijanti… Videćemo šta će se dogoditi“, dodao je.

I državni sekretar Majk Pompeo nije isključio da će Tik-tok biti zabranjen u Americi, zajedno sa još nekim kineskim društvenim mrežama, putem kojih lični podaci korisnika, kako smatraju u SAD, mogu da stignu do kineskih vlasti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar