Podeli:
Foto:EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Svetlana Tihanovskaja, koja je bila protivkandidat Aleksandra Lukašenka na nedeljnim predsedničkim izborima u Belorusiji, objavila je video u kojem je objasnila zašto je odlučila da napusti zemlju.

Ona se sada nalazi u Litvaniji, a sa snimka se može zaključiti da je bila uplašena za bezbednost svoje porodice.

“Mislila sam da me je cela ova kampanja jako očvrsnula i dala mi toliko snage da bih mogla sve da izdržim. Ali verovatno sam ostala slaba žena kakva sam prvobitno bila. Donela sam veoma tešku odluku za sebe”, rekla je Tihanovskaja u video objavljenom na njenom Tviter nalogu.

Ona je navela da je odluku donela apsolutno sama i da ni prijatelji, ni rođaci, ni štab, ni njen suprug Sergej jednostavno nisu mogli na bilo koji način da utiču na nju.

“Znam da će me mnogi razumeti, mnogi će me osuditi, a mnogi će me mrzeti. Ali, ne daj Bože da se suočite sa takvim izborom, sa kojim sam se suočila. Zato se ljudi, pobrinite se za sebe, molim vas”, rekla je Tihanovskaja.

Ona je istakla da nijedan život nije vredan onoga što se sada događa i da su deca najvažnija stvar u životu.

Ministar inostranih poslova Litvanije Linas Linkevičijus saopštio je prethodno da je Tihanovskaja otputovala u Litvaniju u jeku protesta protiv izbornih rezultata i da je na bezbednom.

Komentari

Vaš komentar