Podeli:
Foto: SWNS Vincenzo Lullo / SWNS / Profimedia

Slika crnog demonstranta, člana pokreta "Black Lives Matter", koji preko ramena nosi povređenog belca identifikovanog kao esktremnog desničara, tokom protesta u Londonu obišla je ceo svet. Međutim, isplivali su i novi detalji ovog događaja odnosno šta se zapravo desilo pre nego što je nastala ta čuvena slika.

Naime, kako je objavio britanski Dejli Mejl, gorepomenutog desničara okružila je masa koja je bila sprmena da se sa njim obračuna, pre nego što je uleteo hrabri muškarac i spasao mu život, da ne bude na smrt prebijen.

Foto: SWNS
Vincenzo Lullo / SWNS / Profimedia

Na slikama koje su se pojavile, vidi se muškarac kako podiže ruke uvis dok ga masa okružuje u blizini stanice Vaterlo u centru Londona. Naredne slike već pokazuju kako desničar leži na zemlji.

Foto: SWNS
Vincenzo Lullo / SWNS / Profimedia

Haos je usledio kada je neko navodno povikao “f * ck Black Lives Matter”, posle čega su dve sukobljene strane stupile u okršaj. Nekoliko trenutaka kasnije u rulju je ušetao Patrik Hačinson, koji je okrvavljenog desničara stavio na rame i odneo ga na sigurno i time mu spasao život.

Foto:EPA-EFE/NEIL HALL

Hačinson je snići za Kanal 4 o ovom incidentu rekao:

“Samo želim ravnopravnost za sve nas. Želim da neke stvari koje su sad nepravedne budu fer prema mojoj deci i unucima”, i dodao da o muškarcu kome je spasio život ne zna ništa, osim što ga je opisao kao nekoga ko je bio u delimičnoj nesvesti.

Foto: Tanjug/Steve Schaefer/Atlanta Journal-Constitution via AP

“Napominjem da je po mom dolasku momak bio na podu. Sve je bilo poput stampeda, bilo je puno ljudi, neki su pokušavali bezuspešno da ga zaštite. A onda su ‘momci’ ušli unutra, napravili korodon oko njega, kako bi sprečili da neko nastavi da ga udara i povredi. Život mu je bio ugoržen, pa sam ga uhvatio, satavio na ramena i otišao do policije. Dok sam ga nosio osetio sam udarce. Bilo je zastrašujuće i o tome sad ne razmišljam”.

Na pitanje kakve su mu reakcije na to što ga zovu herojem, rekao je: “Ja sam samo tip koga je kamera uhvatila kako nosi muškarca na ramenu. Da me neki ljudi nisu zaštitili verovatno bih i ja bio oboren”.

Foto:EPA-EFE/NEIL HALL

Njegov mlađi brat rekao je za Dejli mejl da je njegov brat veliki momak i da iako izgleda kao neko ko bi mogao nekoga da izudara, on ne bi ni muvu zgazio. Njegova prva misao bila je da je neko u opasnosti i da on nije mislio da li je neko crnac i li belac. Mislio je samo da će neko umreti i da se on mora umešati. On ne bi mogao da stoji onde i gleda kako nekoga tuku do smrti.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Takođe je dodao i da će ovaj postupak njegovog brata pomoći zemlji da se izleči.

“Vreme je da svi ostavimo svoje razlike i naučimo da radimo zajedno”, rekao je on.

Izvor: DailyMail

Komentari

Vaš komentar