Podeli
Testiranje na koronu
Testiranje na koronu; Foto: JENS BUTTNER / AFP / Profimedia

Preminuli istarski ugostitelj Nino Kernjus bio je pozitivan na koronavirus, potvrđeno je jutros na pres konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, a danas je njegov mlađi sin Ivan Kernjus rekao da i on i mama od sinoć imaju temperaturu i misli da su pozitivni na koronavirus.

“Noćas sam bio s mamom do 3 ujutro, imala je visoku temperaturu, a onda sam je i ja dobio. Onda joj se spustila. Posle sam otišao kućii onda me ujutro zvala da je temperatura porasla i da se sprema u bolnicu. Onda me opet zvala da je kućii da neće još u bolnicu pa ćemo videti dalje situaciju, trebalo bi da ide u bolnicu. Jedino brat još nema simptome pa može biti uz nju, samo da se i on ne razboli. Čekamo nalaze za koronavirus, danas bi trebalo da ih dobijemo. Ja sam sad bolje, popio sam tabletu pa mi se spustila temperatura, nemam nikakve druge simptome”, rekao je Ivan Kernjus.

On je ranije za Index ispričao što se sve događalo s njegovim tatom, rekavši da nije istina da je njegov otac odbijao doktorsku pomoć, već da po njega nisu došli lekari kad je trebalo.

“U restoranu su 7. marta bili Talijani koji su prošlog petka tati javili da su pozitivni na koronavirus i tata je već u subotu dobio temperaturu i odmah je zvao dežurnog epidemiologa iz Umaga, Damira Leku. On mu je rekao da obavezno bude u samoizolaciji. U ponedjeljak ujutro je tata opet zvao epidemiologa, a doktor mu je rekao da se spremi i dok se tata spremao za u bolnicu, doktor je opet nazvao i rekao da nema tehničkih uslova, pa da će doći po njega u utorak. Potom je doktor opet nazvao u utorak i rekao da će doći, ali opet nije došao. Ponovno je nazvao i rekao tati da će ipak doći u srijedu”, ispričao je za Index Ivan Kernjus.

“Nije istina da je tata odbijao liječničku pomoć”

Navodi kako se ocu tu noć pogoršalo stanje i hitna je došla po njega u zaštitnim odelima, ali tata je, kaže, preminuo.