Podeli:
Foto: Profimedia

Uručivanje priznanja i odlikovanja Zlatanu Miji Jeliću, optuženog za teške ratne zločine u BiH, predstavlja anticivilizacijski čin vlasti Hrvatske, koji je u suprotnosti sa evropskim vrednostima, smatra Stranka demokratske akcije.

“Predsednik Hrvatske Zoran Milanović vrlo dobro zna da je Tužilaštvo BiH još 2015.godine optužilo Zlatana Miju Jelića za teške ratne zločine koji su deo udruženog zločinačkog poduhvata za koji je Haški tribunal izrekao pravosnažne presude poznatoj šestorci”, kažu iz SDA.

Zlatan Mijo Jelić je zloupotrebljavajući dvojno džavljanstvo pobegao iz BiH, krio se u Hrvatskoj i predsednik Milanović najmanje što može da učini je da iskoristi svoj autoritet i ovlaštenja kako bi Jelić bio isporučen BiH.pravosuđu, dodaje se u saopštenju.

“Umesto toga, Milanović odlikuje takvu osobu i šalje vrlo lošu poruku da još uvek nema spremnosti za iskrenim suočavanjem sa istinom i za obnovom poverenja. Ovakav postupak hrvatskog predsednika dodatno će opteretiti odnose između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar