Podeli
Foto: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia/Ilustracija

Muškarac koji je nosio prostetičku masku opljačkao je više od 100.000 dolara u kazinima u Mičigenu i Kanzasu, preneo je CNN.

Pljačkaš se prerušavao i u starca kako bi izazvao što manje sumnje, saopštili su federalni tužioci.

Džon Koleti (55) je za pljačkanje po kazinima koristio prostetičku masku, falsifikovanu vozačku dozvolu i lične informacije dobijene putem interneta.

Koleti se tereti da je ilegalno preuzimao lične informacije o svojim žrtvama, koje je nakon toga koristio za pravljenje falsifikovanih vozačkih dozvola kako bi povlačio sredstva sa njihovih bankovnih računa preko kioska za samoposluživanje u kazinima.

Kiosci za samoposluživanje u kazinima koriste se obradu džekpota, podizanje novca, avans u gotovini, razmene tiketa i slično. Na ovim kioscima se radi povlačenja sredstava od korisnika traži da ubace svoju vozacku dozvolu, kao i poslednje četiri cifre njihovog broja socijalnog osiguranja i broj telefona.

Svaka Koletijeva žrtva je već ranije imala povezan svoj bankovni račun sa profilom u programu koji ovi kiosci koriste, a čiji je operater kompanija Global pejment gejming servisiz (Global Payments Gaming Services).

Iz kompanije navode da su brzo prepoznali da je reč o prevari i da su nakon toga odmah upozorili mušterije i obavestili policiju.

Koleti se trenutno nalazi u pritvoru u Kanzasu, a prvo saslušanje najavljeno je za 30. jul.

Komentari

Vaš komentar