Podeli
Foto:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

Kalifornija i Florida, dve među najmnogoljudnijim američkim državama, prijavile su juče rekordni porast broja smrtnih slučajeva od COVID-19.

U Kaliforniji je od posledica zaraze korona virusom u petak preminulo 208 ljudi, a na Floridi 257, prenela je agencija Rojters.

Na Floridi ovo je četvrti dan zaredom sa rekordnim porastom smrtnih slučajeva od posledica COVID-19, a u Kaliforniji drugi put u toku ove nedelje.

Rekordan porast broja preminulih od korone u petak je zabeležen i u američkim državama Misisipi, Montana i Nevada.

U Sjedinjenim Državama broj smrtnih slučajeva od posledica COVID-19 se uvećao za preko 25.000 tokom jula, dok je od početka pandemije od posledica ove bolesti život izgubilo preko 156.000 ljudi.

Kalifornija je u petak postala prva američka država sa oko pola miliona potvrđenih slučajeva zaraze, dok se na drugom mestu nalazi Florida sa preko 470.000 obolelih.

Po broju osoba koje su preminule od posledica COVID-19, Kalifornija se nalazi na trećem mestu u zemlji, nakon Njujorka i Nju Džerzija. U ovoj državi do sada je preminulo preko 9.200 ljudi, a na Floridi skoro 7.000, zbog čega se ova država našla na osmom mestu u SAD.

Kalifornija i Florida nalaze se među 19 američkih država u kojima se broj zaraženih uvećao za više nego duplo u toku prethodnog meseca.

U toku jula, na Floridi je potvrđeno preko 311.000 zaraženih, što je za preko tri puta više nego u junu, kada je taj broj iznosio 96.000. Isti je slučaj i sa brojem preminulih od posledica COVID-19: potvrđenih smrtnih slučajeva od posledica ove bolesti u junu je bilo oko 1.000, a u julu preko 3.400. Najveći dnevni porast zaraženih zabeležen je 12. jula, kada je korona virus potvrđen kod oko 15.300 ljudi.

U Kaliforniji je u julu preko 260.000 ljudi obolelo od COVID-19, a rekordni dnevni porast novozaraženih zabeležen je 22. jula, kada je test na korona virus dao pozitivan rezultat u preko 260.000 slučajeva.

Od početka juna broj preminulih od COVID-19 raste velikom brzinom na nivou čitave zemlje, a najveći broj smrtnih slučajeva u SAD u toku ove nedelje potvrđen je u sredu, kada je na otprilike svaki minut jedna osoba izgubila život od posledica zaraze korona virusom.

Komentari

Vaš komentar