Podeli
Milorad Pupovac
Milorad Pupovac Foto: N1

Poslanik u hrvatskom saboru i lider Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio je da su, nakon što je predstavnik te stranke Boris Milošević prisustvovao obeležavnju vojno-policijske akcije Oluja u Kninu, sada na potezu hrvatske vlasti da sa vlastima u Srbiji naprave prve korake.

Smatra da, kako je rekao, neki ljudi u Beogradu “nisu bili pripremljeni” na ono što se dešavalo u Kninu 5. avgusta, niti su “imali dovoljno informacija”.

“Trebaće vremena i još gestova, reči i dela. Raduje me što je patrijarh srpski, Njegova svetost, Irinej poslao poruku ohrabrenja”, rekao je Pupovac za zagrebačku TV RTL.

Sada je, kaže, na predstavnicima državne vlasti u Hrvatskoj da sa predstavnicima državne vlasti u Srbiji napravi prve korake.

Smatra da ne treba nastavljati dosadašnju retoriku, bez obzira “da li je neko dao povoda za to”.

“Hrvatska, sa svoje strane, s obzirom na to da je srpska zajednica učinila i doprinela, ne treba to da čini, a sa druge strane, u Hrvatskoj se događaju incidenti svakog leta i svake godine”, naveo je.

Ponovio je da ustaški poklič “za dom spremni” narušava ono što se, kako je rekao, u današnjoj Hrvatskoj želi da stvori i ponovo zatražio njegovo uklanjanje iz javnog prostora.

Rekao je da je “za dom spremni” pozdrav “kvislinške tvorevine koja je počinila genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima”.

“Taj pozdrav narušava ono što se u današnjoj Hrvatskoj želi stvoriti, a to su čvrsti demokratski temelji, mir u zemlji, mir na granicama i pomirenje Hrvata i Srba”, rekao je Pupovac.

Istakao je da taj ustaški pozdrav “teško kompromituje Hrvatsku i teško narušava ono što je izgrađeno, kao i ono što treba izgraditi u odnosima Hrvata i Srba”.

Komentari

Vaš komentar