Podeli
Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Desetine hiljada ljudi koji se protive premijeru Izraela Bejaminu Netanjahuu, okupile su se večeras ponovo na demonstracijama pošto su ukinute mere koje su ograničavale takva okupljanja.

Pročitajte još:

Glavne demonstracije održane su u Jerusalimu ispred rezidencije premijera, gde je protestovalo nekoliko hiljada ljudi, kako su naveli mediji, a po tvrdnji organizatora oko 20.000.

To su prve velike demonstracije od ukidanja restrikcija u četvrtak, na osnovu kojih je bilo zabranjeno udaljavanje preko jednog kilometra od mesta stanovanja.

Od početka jula demonstranti se okupljaju svake subote da kritikuju odnos Netanjahuove vlade prema pandemiji i pozivaju na njegovu ostavku, jer mu se sudi za korupciju.

U Jerusalimu su demonstranti mahali izraelskim zastavama i nosili maske na kojima je pisalo “krajm minister” (ministar zločina) umesto “prajm minister” (premijer), koristeći se igrom reči i uzvikivali parole protiv Netanjahua.

U Tel Avivu protestovalo je nekoliko hiljada demonstranata.

Policija je saopštila da je bilo i sukoba, a izraelski mediji javljaju da su demonstranti u Jerusalimu kasnije silom udaljeni sa mesta protesta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar