Podeli
Krunoslav Capak Foto:HINA/ Admir BULJUBASIC/ abu / POOL

Vlasnica splitskog fitnes centra obratila se Krunoslavu Capaku za pomoć, zbog odluke lokalnog stožera o zatvaranju teretana, ali nije naišla na razumevanje.

“Poštovani gospodine Capak, moje ime je Ivana Bilan”, ovim rečima je splitska instruktorka fitnesa i vlasnica fitnes centra na Spinutu, započela svoju poruku koju je uputila direktoru Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslavu Capaku, u kojoj ga moli za objašnjenje, zašto je donesena odluka da se zatvore sve teretane u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U nastavku je, kako javlja Slobodna Dalmacija, napisala da je samohrana majka i kako će je ova najnovija odluka Stožera doslovno svesti na prosjački štap jer joj je to jedini izvor prihoda.

“Dosad niste zatvorili nijednu delatnost, ni crkve. Zbog čega vam smetamo mi koji smo prva linija u razvoju imuniteta? Zbog čega niste seli s nama i razgovarali nego nama jedinima radite ponovno “lockdown”? Dozvoljene su mise, venčanja, rad noćnih klubova do ponoći, dok nas zatvarate. Ovo je teška nepravda i diskriminacija. Ne uništavajte najzdraviju delatnost u Hrvatskoj, pa vas još jednom molim za razumevanje i pozivam na dijalog” stoji u Ivaninoj molbi upućenoj na privatni broj Capaka preko WhatsAppa. Iz odgovora koji nam je ustupila vidljivo je da Capak nije najbolje prihvatio vapaj Splićanke.

“Ovo je još jedan dokaz da sam ja kriv za sve!”, započeo je i u nastavku napisao: “Kriva adresa, gospođo, nemam veze s ovim, meru je doneo vaš Županijski stožer, a Nacionalni samo potvrdio. Dakle, niste se ni informisali ko, zašto, kako, a ja sam vam kriv???? Uvek sam za dijalog, ali ne mogu podneti da mene krive za sve” odgovorio je Capak.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ivana nije odustajala, pa ga je upitala zašto je dao odobrenje Županijskom stožeru, na šta joj je odgovorio da izbriše njegov broj i da nikome nije dao odobrenje. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Ivana ističe kako je zgrožena ovakvim načinom komuniciranja Krunoslava Capaka.

Pročitajte još:

“Gospodinu sam poslala poruku jer smo ovog proleća kad se dogodio totalni “lockdown” u čitavoj zemlji, mi treneri, normalno s njim komunicirali oko ponovnog otvaranja. Ovi njegovi odgovori me zapravo nisu ni iznenadili jer sam ja samo jedan mali mrav u odnosu na njega, koji je očigledno uvideo da ima snagu i moć. Nisam agresivna u životu, ali sam vrlo direktna kad mi je ugrožena egzistencija i ne kajem se što sam mu se javila. Opet bih to uradila, iako sam odustala od dalje komunikacije kad sam videla da od njega nema nikakve pomoći” kaže Ivana.

U međuvremenu je oko istog problema kontaktirala župana Blaženka Bobana, ali ju je njegova sekretarica odbila. Potom je šefu Županijskog stožera Luki Brčiću uputila mejl i poruku s pitanjima koliko je tačno ljudi zaraženo u teretanama, koliko je njih bilo samo žarište i zašto su odmah odlučili da ih zatvore i nisu im propisane strože mere. Ponudila je i dva rešavanja problema strožijih mera i da se u slučaju pojave zaraze u pojedinom fintes centru taj isti centar zatvori na 48 sati kako bi se temeljno dezinfikovao. Brčić joj je zahvalio na argumentovanoj i razumnoj poruci.

Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

“Ona mi je podloga da mogu da komuniciram s epidemiolozima i Nacionalnim stožerom, nastojaću da vam se javim kroz sat vremena s povratnom informacijom” napisao je u petak pre podne.

“Jako sam zabrinuta, ne znam šta će se dalje događati” kaže Ivana.

“Nisam dobila pravo ni na kakve mere u prvom “lockdownu”, rečeno mi je da smo mi neprofitni i da nemamo prava ni na šta. Nisam dobila ni pravo na odlaganje nijednog kredita. Neke kolege čak prodaju opremu i zatvaraju sve. Nadam se ipak da će doneti odluku da se ponovno otvore teretane i to što pre. Svima je jasno da je ovo notorna glupost i politička odluka. Verovatno će ovo trajati te dve nedelje, što je opet zabrinjavajuće i diskriminišuće. Ovo je ništa drugo nego kažnjavanje! Presedan. Niko nas ni iz jedne stranke nije kontaktirao ni dao podršku” zaključila je razočarana vlasnica teretane.

Komentari

Vaš komentar