Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Nakon dva meseca karantina, uvedenog radi sprečavanja širenja virusa Kovid-19, picerije u Napulju, rodnom mestu pice, ponovo rade.

Dok je picerijama u Rimu i drugim gradovima bilo dozvoljeno da prave i dostavljaju ovaj čuveni proizvod, u Napulju je zbog velike gustine naseljenosti rad picerija bio zabranjen da bi se izbeglo da ovaj grad postane novo žarište virusa Kovid- 19, prenosi AP.

Rad picerija ponovo je dozvoljen od ponedeljka uveče, a guverner Kampanije gde se nalazi Napulj Vićenco de Luka morao je na početku epidemije da uvede rigorozne mere jer je smatrao da bolnice u regionu ne mogu da se izbore sa velikim dotokom bolesnih.

Sa ublažavanjem mera u celoj Italiji i de Luka je dozvolio dostavu pica i prodaju u picerijama i restoranima, ali bez zadržavanja.

Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Očekuje se da će totalno otvranje barova i restorana biti u junu, ali uz obavezu poštovanja socijalnog distanciranja i mera dezinfekcije.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar