Podeli
Foto:Screenshot/Twitter/RTS

Najmanje stotinu policajaca upalo je na karneval u mestu Vevčane, kako bi sprečili okupljanje većeg broja građana. Uhapšeno je nekoliko osoba a učesnici karnevala su vređali policajce.

Kada je stotinak policajaca koji su došli u nekoliko „marica“, upalo u defile maskenbala kada se masa učesnika “zgusnula”, po snimcima na društvenim mrežama, došlo je do koškanja i guranja, uz uvrede i psovke na račun policajaca.

Kako su preneli mediji, privedeno je više učesnika tradicionalnog Vevčanskog karnevala, među kojima i predsednik lokalne organizacije opozicione partije VMRO DPMNE, koji je kasnije preko Fejsbuka optužio policiju za “brutalnost”.

Portparol policije u Ohridu Stefan Dimoski rekao je da su policajci intervenisali u Vevčanima “zbog nepoštovanja mera i propisa za sprečavanje širenja koronavirusa, odnosno zabrane okupljanja više od četiri osobe”.

“I pored dogovora na tri sastanka sa osobama angažovanim na priređivanju te manifestacije, danas se velika grupa okupila u Vevčanima bez poštovanja mera i uz nedozvoljeno grupisanje, zbog čega je policija morala da interveniše”, rekao je Dimoski.

Vevčanski karneval se skoro 15 vekova održava svakog 13. januara, na dan Svetog Vasilija, a ove godine su dva lokalna “vasiličarska” društva i Opština Vevčani odustali od organizacije zvanične karnevalske povorke i zabavnog programa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar