Podeli:
Foto:EPA/JULIEN WARNAND

Američki glumac Džon Kjuzak objavio je na svom Tviter profilu snimak sa protesta u Čikagu tokom kojeg ga je, kako je napisao, napala policija.

Kjuzak je snimao i objavljivao na Tviteru šta se dešava na ulicama Čikaga tokom protesta koji su buknuli ubistva Afroamerikanca Džorža Flojda.

Pročitaj i:

“Nije im se dopalo što snimam zapaljeni automobil, pa su mi prišli s palicama. Udarali su po mom biciklu. Evo audio snimka”, napisao je glumac na Tviteru uz snimak koji je obajvio.

Na snimku se čuje kako su policajci vikali: “Sklanjaj se odavde!” i lupali pendrecima po bicikli. Glumac je kasnije objavio i snimak na kojem se vide pomenuti policajci.

Podsećamo, protesti u više američkih gradova počeli zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu koga je ubio policajac Derek Čovin.

Protesti su ubrzo iz Mineapolisa proširili na čitav niz gradova od Njujorka preko Čikaga do Los Anđelesa. U svim tim gradovima nasilje se intenzivira, dolazi do žestokih sukoba policije i demonstranata, paljenja policijskih automobila i povreda na obe strane. U Indijanapolisu je jedna osoba izgubila život, a ubijen je i jedan 19-godišnji demonstrant u Detroitu.