Podeli:
Foto: pbc / Mavrixphoto / Profimedia

Radnici Zoološkog vrta u Zagrebu ostali su zatečeni kada su na privremno čuvanje dobili burmanskog pitona dužine pet i po metara i teškog 50 kilograma, pošto su dobili poziv od policije, koja je upala u stan višestrukog prestupnika. Kada su policajci videli zmiju, pozvali su ZOO radnike da je uklone, a vlasnik pitona će po svoju zmiju moći da dođe čim bude pušten iz pritvora.

Prema nzvaničnim informacija zmija dužine pet i po metara otkrivena je bila na području Jaruna u Zagrebu. Policijska patrola imala je zadatak da privede jednog muškarca zbog brojnih krivičnih dela. Kada su upali u stan, umesto psa ili mačke, zatekli su zmiju kao kućnog ljubimca.

Kako piše Jutarnji list, akcija hvatanja džinovske zmije poverena je jednom zagrebačkom azilu, koji su uspeli na bezbedan način da uhvate zmiju i transportuju je do Zoološkog vrta.

“Naša terenska ekipa u svom vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Reč je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u toku postupanje nad njegovim vlasnikom. Poslednjih dana hvatali su se u koštac s gmazovima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nežno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta. Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i opšteg stanja. Piton je smešten u karantin i tamo će ostati narednih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nova uputstva o njegovu daljnjem smeštaju – piše na Facebook stranici Zoološkog vrta grada Zagreba.

(Izvor Jutarnji/Večernji list)

Komentari

Vaš komentar