Podeli:
Foto: German police

Slučaj nestanka trogodišnje britanske devojčice Medlin Meken od pre 13 godina ponovo bukti u medijima, a nadu da bi njena sudbina ipak mogla biti otkrivena, ovih dana vratila je informacija o novom osumnjičenom, koji iza sebe ima "istoriju" zločina nad devojčicama i ženama.

Nemac Kristijan Brukner (43), koji u nemačkom zatvoru služi kaznu zbog švercovanja droge, čeka presudu za slučaj silovanja 72-godišnje penzionerke, novi je osumnjičeni u slučaju nestanka male Medi.

Nemački i britanski istražitelji veruju da bi njegova bivša djevojka, koju je maltretirao i tukao, mogla da ima vitalna saznanja o nestanku Medlin Meken. Reč je o Nemici poreklom sa Kosova Nakscije Miftari, koja je bila maloletna tinejdžerka dok je bila u vezi s Bruknerom.

Ne zna se gde je telo

Kako piše Delji Mejl, porodični prijatelj poručuje da se devojka krije od medija nakon saznanja da bi njen bivši dečko mogao biti odgovoran za višestruka krivična dela. Njen identitet otkriven je istoga dana kada je visoki nemački službenik za Skaj Njuz izjavio da imaju ‘dokaze’ da Medi više nije živa.

Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

“Nakon svih informacija koje smo dobili, devojčica je mrtva. Nemamo informacije da je živa. Imamo dokaze o kojima ne možemo da pričamo koji govore u prilog tome da je Medlin mrtva, pa čak i kad moram da priznam da ne znamo gde je telo”, izjavio je nemački tužilac Hans Kristian Volters.

Takođe je priznao da nema dovoljno jake dokaze za podizanje optužnice protiv Brucknera.

“Nemamo ključni dokaz – telo Medlin Meken. Verujemo da je mrtva, nemamo dovoljno dokaza da mu sudimo, ali imamo dokaze da ju je on ubio. Zbog toga tražimo informacije od ljudi koji su živeli u mestima gde je živeo i Bruckner. Tražimo pomoć od britanskih turista koji su boravili u letovalištu Praia da Luz između 1995. i 2007. Samo na taj način možemo rešiti slučaj Medi”, rekao je Volters.

Kristijan Brukner Foto:Privatna arhiva

Sve Bruknerove žrtve

On takođe veruje da je u tom razdoblju bilo još žrtava seksualnih napada koji ih nisu prijavili policiji.

Pročitajte još:

“Verujemo da je napadao ljude iz Velike Britanije, Irske ili Sjedinjenih Država. Pozivamo te ljude da nam se jave da rešimo slučaj. Svaka informacija je dobrodošla. Želimo da znamo gde je živeo, gde je radio, koja mesta je često posećivao, s kim se družio”, apelovao je.

Nemačka policija raspisala je Interpolovu crvenu poternicu za hapšenjem Nakscije Miftari.

Brukner je s mladom Nakscije započeo vezu nakon što je pronašao stan u Braunševigu na severu Nemačke. Tamo je vodio kiosk u kojem je prodavao pivo, sokove… Devojku je 2014. odveo u Portugal, ali je ona deportovana iz te zemlje za manje od godinu dana zbog kriminalnih aktivnosti. Kada su raskinuli vezu, Nakscije je prijavila Bruknera zbog nasilja.

Foto: EPA-EFE/METROPOLITAN POLICE HANDOUT

Živeo sa devojkom dok nije pokušao da je ubije

Porodični prijatelj progovorio je o detaljima njihovog odnosa.

“Bilo joj je tek 17 godina kada su bili zajedno, a on je bio mnogo stariji. Živeli su zajedno. Ona je jako draga devojka, ali njega se jako plašila. On je potpuno lud. Odveo ju je u Portugal u proleće 2014. godine, ali je ona deportovana 2015. Brukner se takođe vratio u Nemačku nekoliko meseci kasnije. Nastavili su da žive zajedno, ali i dalje su se svađali i tukli”, izjavio je porodični prijatelj.

“Konačno su se razišli kada je pokušao da je ubije. Prebio ju je na mrtvo ime. On je potom nestao, a Nakcsije je krenula na savetovanje. Kada je napustio Braunšvig pokušavao je da ostane u kontaktu s njom. Zvao ju je telefonom i govorio joj da je voli i da joj nedostaje. Nikada nije bio pri sebi, uvek na drogama. Uvek je pio i uzimao droge” kaže izvor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar