Podeli:
Foto:E-Stock /Petar Jovanović

Episkopu Joanikiju i sveštenicima određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sinoćnje litije u tom gradu

Sve žalbe advokata povodom određivanja pritvora episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i sveštenicima SPC su odbijene u zakonskom roku i spisi su vraćeni tužiocu, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Joanikiju određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sinoćnje litije u tom gradu na kojoj se okupilo više hiljada građana, a koja je održana uprkos zabrani javnih okupljanja.

Pritvor do 72 sata određen je i sveštenicima nikšićkog sabronog hrama Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževižu, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću i Nikoli Marojeviću.

I svešteniku Slobodanu Jokiću je određeno zadržavanje do 72 sata. Njegov advokat Ivan Šljukić je kazao “Vijestima” da je očekivao da njegovog branjenika zbog zdravstvenog stanja u kome se sada nalazi i kakvo je u zadnjih pola godine puste.

Berane: Građani na ulicama zbog hapšenje vladike Joanikija

Veliki broj građana Berana demonstrira veceras u tom gradu zbog hapšenja vladike Joanikija.

Građani su se okupili u centru, odakle su se ulicom Miloša Mališića uputili prema zgradi policije.

Oni na tom mjestu uzvikuju “ne damo vladiku”.

Pred zgradom Centra bezbjednosti nalaze se pojačane policijske snage.

Demonstracije su za sada mirne.

Komentari

Vaš komentar