Podeli:
pad svetske ekonomije
Foto: Shutterstock

Oko 30 odsto Amerikanaca koji trenutno nisu zaposleni više ne mogu da računaju na sedmičnu pomoć od 600 dolara, koliko su dobijali prethodnih meseci, kako bi se ublažile posledice ekonomske krize prouzrokovane pandemijom.

Kongres je u martu odobrio 2.200 milijardi dolara, kako bi svi nezaposleni mogli da dobijaju finansijsku pomoć, koja im je omogućavala da zadovolje osnovne potrebe i da plaćaju kredite, kako mnogi ne bi ostali bez kuća.

Taj program je istekao 1. avgusta, a republikanci i demokrate u Kongresu nisu uspeli da se usaglase o njegovom produženju, prenosi BBC.

Pomak u pregovorima nije napravljen ni danas, kada su se na Kapitolu sastali predsednica Donjeg doma Kongresa Nensi Pelosi i njen stranački kolega iz Demokratske partije senator Čak Šumer sa ministrom finansija Stivenom Mnučinom i šefom kabineta Donalda Trampa Markom Medousom.

“Dogovora još nema. Ovo je bio najduži sastanak do sada i bio je produktivniji od prethodnih, ali i dalje ima mnogo nerešenih pitanja”, rekao je posle tročasovnih razgovora Šumer.

Pelosi je izjavila da se i dalje protivi svakom kratkoročnom rešenju, dodavši da su republikanci predlagali da se pomoć za zaposlene produži za jednu sedmicu, dok ne bude usaglašeno dugoročno rešenje. “Demokrate su još jednom odbacile razumne predloge i ono što od njih vidimo je, kao i obično, politika”, rekao je Medouz.

(Izvor: FoNet)

Komentari

Vaš komentar