Podeli
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Nemački tužioci uputili su pismo roditeljima nestale devojčice Medlin Meken, kako bi ih obavestili da je smatraju mrtvom. Tužioci su, međutim, odbili da otkriju razloge zbog kojih su zauzeli takav stav, zato što smatraju da bi otkrivanje informacija kojima raspolažu ugrozilo istragu protiv osunnjičenog Kristijana Bruknera, objavio je Dejli Mejl.

Hans Kristijan Volters, koji predvodi tužilački tim, juče je izjavio da ne može da podeli ključne dokaze sa britanskim Skotland Jardom, niti sa policijacima u Portugalu.

“Saosećam sa roditeljima, ali ukoliko otkrijemo više detalja, to bi moglo da ugrozi istragu”, rekao je Volters.

“Posedujemo čvrste dokaze da je osumnjičeni ubio Medlin, i to znači da je ona mrtva. Roditelji su obavešteni da nemačka policija ima dokaze da više nije među živima, ali im nismo otkrili detalje”, kazao je Volters.

osumnjičeni Kristijan Brukner / Foto: German police

On je takođe rekao da Kejt i Geri Meken, čija je trogodišnja ćerka Medlin nestala 2007. godine u portugalaskom letovalištu Algarve, nisu odgovorili na pismo nemačkih tužilaca.

“Uzeli smo, naravno, u obzir da će porodici teško pasti kada im zvanično kažemo da pretpostavljamo da je Medlin mrtva”, dodao je Volters.

Pročitajte još:

“Ono što ne smemo da otkrijemo je zašto je mrtva – zato što je sada važnije da se istraga uspešno okonča i da počinioca privredemo pravdi nego da otkrijemo kojim dokazima  raspolažemo kako bi roditeljima objasnili zašto je smatramo mrtvom.

Ovo je istraga o ubistvu, ne potraga za nestalom osobom. Jasno smo stavljali do znanja sve vreme da istražujemo ubistvo i da posedujemo dokaze za to.

Razumemo bol roditelja, i njihovu želju da nađu mir i olakšanje, ali smatramo da je i za njih bolje da se ceo slučaj okonča na jasan i uspešan način”, rekao je Volters.

Medlin Meken / Foto: EPA-EFE/METROPOLITAN POLICE HANDOUT

“Ukoliko se objavi previše detalja, to bi ugrozilo istragu koja je u toku.

U Nemačkoj veoma nerado otkrivamo takve podatke, nisam siguran kako se to radi u Velikoj Britaniji, ali mi zadržavamo informacije za sebe dok ne podignemo optužnicu.

“Dejli mejl” podseća da je Rožerio Alveš, advokat Mekenovih u Portugalu, pokušao da “pritisne” nemačke tuioce da otkriju kakve to dokaze poseduju, kao i da je tražio da sazna “šta se radi u pravcu rešavanja slučaja nestanka Medlin Meken”.

On je ranije optužio policijske snage iz tri zemlje (Portugalije, Britanije i Nemačke), koje vode istragu, da “zadržavaju informacije za sebe” i pozvao ih da budu otvoreniji kada je reč o obaveštavanju porodice o detaljima istrage.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar