Podeli
Foto:BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE/BOJANA CUPIC/MO

Premijer Duško Marković rekao je danas da je Crna Gora izložena brutalnom napadu sa nesagledivim posledicima po zdravlje građana.

On je naglasio da je masovnim kršenjem mera dovedeno u pitanje sve što je rađeno u prethodna tri meseca u borbi protiv pandemije, prenose Vijesti.

“U više naših gradova došlo je do masovnog kršenja zdravstvenih naredbi i mera. Sve što smo postigli za tri meseca predanog rada i zajedničkih odricanja, dovedeno je u pitanje. Nema razumnog objašnjenja ni opravdanja za ovakvo ponašanje i njegove aktere. Svedočimo još jednoj gruboj političkoj destrukciji usmerenoj protiv države, njenih institucija. Svedočimo ponašanju koje ugrožava javno zdravlje, a sve pod plaštom odbrane verskih prava i sloboda. Sve ovo se događa u vreme nezapamćene zdravstvene i ekonomske krize, u trenucima kad se država suočava sa mnogim izazovima da sačuva ono najvrednije – čoveka i njegovo zdravlje”, naveo je Marković.

Marković je istakao da Vlada poštuje i pravo i potrebu ispoljavanja vere i obeležavanja verskih praznika.

“Potvrdili smo to i odlukom NKT. Ispoštovali smo sve dogovoreno u neposrednom razgovoru koji sam imao sa mitropolitom Amfilohijem, na njegovu inicijativu”, dodao je Marković.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković će se obratiti javnosti “povodom masovnog kršenja zdravstveno-bezbednosnih mera, ugrožavanja sigurnosti građana i napada na policiju”.

Komentari

Vaš komentar