Podeli:
Aleksandar Lukasenko i Vladimir Putin
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko rekao je u sredu da je tražio ruskog predsednika Vladimira Putina da snabde Belorusiju oružjem dok se suočava s masovnim protestima zbog spornih izbora.

Govoreći ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu za vreme razgovora u Minsku, Lukašenko je rekao: “Takođe sam pitao ruskog predsednika za nekoliko novih tipova oružja”.

Nije precizirao koje je oružje tražio od Putina.

Pročitajte još:

“Možemo da držimo situaciju pod kontrolom, ne samo u Belorusiji, nego i duž svojih granica”, dodao je Lukašenko, prema državnoj novinskoj agenciji Belta.

Rusija i Belorusija trenutno zajedno sprovode vojne vežbe, koje traju do kraja septembra. Lukašenko je rekao da bi dve zemlje trebalo da planiraju više vežbi takve vrste.

Lukašenko, na vlasti u bivšoj sovjetskoj državi od 1994. godine, takođe je rekao da bi se, nakon što Belorusija donese novi ustav, održali novi predsednički izbori.

Komentare je izrekao dva dana nakon što ga je Putin primio na razgovore u crnomorskom letovalištu Sočiju, gde je ruski predsednik Belorusiji dodelio milijardu i po dolara kredita.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar