Podeli
Sebastijan Kurc Foto.AP Photo/Ronald Zak

Austrija može očekivati nova stroga ograničenja nakon što za nedelju dana isteknu trenutne mere zatvaranja, rekao je kancelar Sebastijan Kurc za austrijski list "Kleine Zeitung."

Karantin u celoj zemlji na snazi je do sedmog decembra, ali još nije jasno što će to značiti za skijašku industriju – okosnicu turističkog sektora koji čini 15 odsto austrijskog BDP-a.

Pročitajte još:

Kurc je rekao da će Austrijanci nedeljama i mesecima morati da žive s ograničenjima i dodao da će nove mere zavisiti od epidemiološke situacije. Predstaviće ih u sredu.

“Što je veći broj zaraza, to će biti teže preduzeti korake za otvaranje”, rekao je Kurc u intervjuu za “Kleine Zeitung”.

“Moraćemo da živimo s daljim masovnim ograničenjima i nakon sedmog decembra.”

Vlada planira da oprezno otvara prodavnice i škole, rekao je Kurc.

Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Austrijski kancelar istakao je da sportski i zabavni sadržaji neće biti deo prvih popuštanja mera, ali vlada u dogledno vreme namerava da omogući organizovanje više pojedinačnih sportova na otvorenom.

“Pitanje turizma odvojeno je od toga”, dodao je.

“Ono što je već jasno, ‘apres ski’ biće moguć najranije za godinu dana”, naveo je Kurc, misleći na “partijanje” u planinskim barovima i restoranima.

Francuska, Italija, Austrija i Nemačka naredile su da žičare, koje bi sada i mogle raditi, ostanu zatvorene u nadi da će sva odmarališta imati koristi na vrhuncu sezone ako i kad se uspori širenje zaraze koronavirusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar