Podeli
Zdravko Krivokapić Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić poručio je da će građani braniti džamije kao što su branili manastire i napomenuo da su spremni da nastave odbranu svetinja. Njegova izjava predstavlja reakcije na nemile scene iz Pljevalja gde su polomljenja stakla na ulaznim vratima Islamske zajednice.

Krivokapić se osvrnuo na događaj u Pljevljima gde su na prostorijama Islamske zajednice polomljena stakla na ulaznim vratima. Podršku vernicima islamske veroispovesti pružio je i opozicioni političar Marko Milačić.

“Na to pitanje mi tražimo odgovor. Prava adresa za taj odgovor je Uprava policije, koja ovih dana ne radi svoj posao kako treba, ili nekome odgovara da se upravo to i dešava. Ono što je najvažnija poruka je da te sramne izjave, da sva dejstva koja su bila orijentisana na incidente, kako bi stvorili nacionalnu netrpeljivost i podgrejali nacionalne strasti, sigurno ne dolaze od opozicije, nego je to rezultat rada režimskog sistema, koji je bio isti i 90-tih i 2020. godine”, izjavio je nosilac liste “Za budućnost Crna Gore” za Vijesti.

Dodao je da su to oprobane metode zastrašivanja čiji cilj nije ništa dobro, ali da je ipak samo pojedinačni slučaj.

“Mi vrlo često nađemo prestupnika, a zaboravljamo da je ključni onaj ko je sve to pokrenuo, po čijim naredbama je to neko radio, da li je to lično opredeljenje i kako to policija nije prepoznala, te preventivno delovala”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, nikome od opozicije ne odgovaraju ove nemile scene.

“One su, isto tako, nekako specifično vezane za sva mesta u kojima imate dominaciju jednonacionalnih osećaja u odnosu na druge. To su Pljevlja, gde je dominantan pravoslavni živallj, to je Rožaje gde je u manjini pravoslavni živalj, to je Bijelo Polje gde imate otprilike približno isti broj stanovnika. Upravo su to mesta koja su izabrana, kako bi neko na taj način pokrenuo priču o tome da treba da se vraćamo sa novim režimom koji se uspostavlja u Crnoj Gori na te 90-te godine. Mogu da vam kažem da svi lideri opozicije imaju jasan i nepodeljeni stav, a to je da to radi režim, jer jedino njemu odgovara tako nešto u ovom trenutku. On je kao onaj davljenik, pa se hvata za slamku i nažalost, pokušava da podgreje te strasti, koje su do ovog trenutka bile svedene skoro na minimum. Međutim, ako se taj broj incidenata povećava, onda s pravom svaki čovek strahuje, istakao je Krivokapić.

Govoreći o odnosu još uvek aktuelne vlasti prema rezultatima izbora, napomenuo je kako ona čini sve da sačuva svoje sadašnje pozicije.

“Navešću vam samo jedan primer. To se dogodilo danas u okviru preispitivanja odgovarajućih rezultata izbora u Podgorici, kada je predstavnik DPS-a počeo da krade kontrolne listiće, kako bi na taj način rekao da je njihov broj  različit od broja listića koji se nalaze u kutiji. Režim koji vara, on i dalje nastavlja na isti način da upravlja Crnom Gorom. Ne možete se vi osloboditi iste priče koja traje 30 godine, gde politička korupcija razara politički sistem Crne Gore, gde korupcija razara tkivo države, da se nešto novo može desiti od tih koji su trenutno na vlasti. Mi znamo kako ćemo tu vlast dovesti pred lice pravde, da oni koji su odgovorni moraju da odgovaraju, u jednom pravednom procesu, zaključio je Krivokapić.

Komentari

Vaš komentar