Podeli
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na poruke koje su večeras uputili srpski član kolektivnog šefa države i čelnik SNSD-a Milorad Dodik te Dragan Čović, lider HDZBiH. Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) je na poziv trenutne predsedavajuće zemlje Rusije održalo večeras posebnu neformalnu sednicu u formatu "Arria-Formula", na kojem su se, pored ostalih, obratili Dodik i Čović.

“Dodik i Čović su se obrukali pred celom međunarodnom zajednicom. Drago mi je bilo videti tako jasnu podršku međunarodne zajednice građanskoj ideji Bosne i Hercegovine, ali me je bilo i stid kakvu sliku BiH su Dodik i Čović ostavili večeras.

Neću to više komentarisati, sutra je veliki praznik u Bosni i Hercegovini”, kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Podsetimo, predsednik SDA Bakir Izetbegović je ranije poslao pismo koje je podeljeno zemljama članicama UN-a i u kojem je naveo da odbija učešće na sastanku, jer smatra da su govornici trebali biti svi članovi Predsedništva BiH.

Pored političkih lidera sednici Saveta bezbednosti se obratio i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar