Podeli
korona u crnoj gori
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Broj umrlih od koronavirusa u Crnoj Gori je ogroman s obzirom na broj stanovnika, upozorio je danas direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić i dodao da je broj pacijenata koji dolaze u Kovid ambulante utrostručen, a broj zaraženih veći nekoliko puta.

Kavarić je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) podsetio da je na području Podgorice nešto preko 700 kovid pozitivnih pacijenata.

“Koliko je kovid inficiranih možemo samo da naslućujemo, s obzirom na broj kontakata”, rekao je Kavarić.

Broj građana koji dolaze i posećuju podgorički Kovid centar se, kaže Kavarić, utrostručio.

“Broj testiranih građana preko koji se upućuje na testiranje do ovog trenutka od 1. juna je nešto preko 600, samo u Domu zdravlja”, rekao je i najavio reorganizaciju Doma zdravlja i zatvaranje pojedinih manjih objekata.

Jedna brojka je, kaže on, posebno zanimljiva.

“Na jučerašnji dan je 1.800 naših sugrađana fizički posetilo Dom zdravlja. Verujem da izgleda neverovatno. U istom periodu prvog talasa u prve četiri nedelje imali smo 600. Sad ih je više tri puta. Nemaju ljudi svest da su cifre zaraženih veće nekoliko puta, da je broj smrtnih slučajeva ogroman za Crnu Goru”, rekao je Kavarić.

Ovo je trenutak, kako je rekao, kad svako od nas treba da se okrene sebi.

On je rekao da nema objašnjenje na pitanje zašto građani Crne Gore nemaju veću svest u ovom trenutku:

“26 umrlih za Crnu Goru je ogroman broj. Mi imamo nešto malo preko 600.000 stanovnika”, pozorio je Kavarić.

Dodao je da je Rožaje kao grad koji je deset puta manji od Podgorice ima veći broj umrlih.

“U Podgorici imate šest umrih, u Rožajama sedam, ali se stabilizovao broj novoinficiranih”, rekao je Kavarić, preneo je portal RTCG.

Komentari

Vaš komentar