Podeli
Foto: Instagram/richardgrenell

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, koji boravi u poseti lokalnoj srpskoj zajednici u Viskonsinu, u subotu se obratio na skupu u američko-srpskoj sali, u organizaciji Republikanske stranke iz Milvokija i Inicijative "Srbi za Trampa 2020" uz kongresmena Brajana Stejla.

Grenel će danas prisustvovati liturgiji u Crkvi Svetog Save u Milvokiju a potom porazgovarati sa predstavnicima srpske zajednice.

“Danas (subota) sam u Srpskoj kući u Milvokiju, Viskonsin – i ovi Amerikanci gore od želje da glasaju za Donalda Trampa”, napisao je Grenel na Instagramu uz fotografije sa događaja.

View this post on Instagram

A post shared by richardgrenell (@richardgrenell) on

Grenel se privatno sastao i sa uvaženim predstavnicima srpsko-americke zajednice iz Čikaga i Milvokija, gde je bilo reči o skoro potpisanom sporazumu u Beloj kući, o implementaciji sporazuma i planovima za budućnost, kao i vitalnim pitanjima koja se tiču Srbije, srpskog naroda i srpskog rasejanja, saopšteno je iz Inicijative “Srbi za Trampa 2020”.

U petak Grenel je održao govor u sklopu okruglog stola na kome je ucestvovala i srpsko-americka zajednica na kome se razgovaralo o značajnoj ulozi policije u američkom društvu, nedavnim nemirima koji su zahvatili pojedine gradove u Viskonsinu, i o podrsci organima javnog reda i mira.

Pročitajte još:

Predsednica i pokretač Inicijative “Srbi za Trampa 2020”, Olga Ravasi rekla je da su oni ravnopravni građani SAD i smatra da je pitanje javnog reda i mira, bezbednosti porodica i mesta poslovanja od egzistencijanog znacaja za celo drustvo.

“Velika nam je cast i od istorijskog je znacaja da smo zajedno u ovoj kampanji sa ambasadorom Grenelom, sto utvrđuje naš položaj i konsoliduje sjajnu i konstruktivnu komunikaciju i saradnju koju imamo. Verujemo u pobedu i nastavak saradnje, jer se i Predsednik Tramp i ambasador Grenel zaista postavljaju kao vrhunski prijatelji i partneri. Mi to cenimo i činimo sve što je do nas za ove istorijske izbore”, rekla je Ravasi.

Nakon okruglog stola, predstavnici inicijative su u petak prisustvovali i privatnoj donatorskoj večeri sa Grenelom i uticajnim republikancima iz Viskonsina, navodi se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar