Podeli
Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Situacija na Florida gde se šesti dan za redom broj pozitivnih na koronavirus kreće između 10 i 15 hiljada dnevno, postala je izuzetno teško i u 50 bolnica, širom zemlje nema nijednog slobodnog kreveta na jedinicama intenzivne nege.

Kako bi se uticalo na ovako tešku situaciju od danas na snagu je stupilo pravilo da svako ko bude primećen bez maske mora da plati kaznu od 50 dolara, a treći put ona će iznosti 500 dolara, prenose američki mediji.

Florida sa do sada 356.000 obolelih i 5.072 umrlih nije samo novi epicenar u SAD već je među najvećim žarištem na svetu. Kada bi bila samostalna država bila bi odmah posle SAD, Brazila, Indije i Rusije, rame uz rame sa Južnoafričkom Republikom.

Članica Kongresa Dona Šalala, tražila je od guvernera da se zatvori Florida.

Gradonačelnik Majami Biča Dan Gelber uveo je u subotu policijski čas od 20:00 kako bi svi barovi i prostori za žurke bili zatvoreni.

Između ostalog organima reda dodatne problem prave i masivne COVID žurke koje u nameri da šire virus organizuju bande u iznajmljenim luksuznim kućama za odmor.

Tokom večeri policiji stigne i nekoliko stotina pritužbi, na žurke na kojima učestvuje između 50 i 600 članova bandi iz centralne Floride.

Komentari

Vaš komentar