Podeli:
Foto:EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Srpski nacionalni avioprevoznik u prodaji više nema direktnih letova iz Beograda prema Puli i Zadru, javlja Croatian Aviation, piše Index.hr.

Dugogodišnja sezonska linija Beograd – Pula trebala je ponovo da krene s redovnim saobraćajem od početka jula, ali se to nije dogodilo. Najavljena su bila tri leta nedeljno, svakog ponedeljka, srede i petka, dok je planirani četvrti nedeljni let (svake nedelje) ranije otkazan za celu letnu sezonu.

Er Srbija je planirala da na liniji koristi avion tipa ATR 72-500 koji u floti ovog prevoznika ima kapacitet od 70 putnika.

Kompanija je uspostavila liniju Beograd – Pula još u junu 2014. godine i do sada je redovno letela, ali je zbog specifične situacije ove godine odlučila da je ne pokrene.. Svi letovi na ovoj liniji povučeni su iz prodaje za ovu godinu pa je očito da kompanija ne namerava da uspostavi vazdučni saobraćaj između ova dva grada.

Podsećamo, Er Srbija je još prilikom izbijanja pandemije otkazala i liniju prema Rijeci.

Linija Beograd – Zadar pokrenuta je u leto 2019. godine s dva nedeljna leta (petkom i nedeljom) pa je bila najavljena i za ovu letnu sezonu. Baš kao što je slučaj s linijom prema Puli, u planu je bilo pokretanje linije na početku jula, utorkom i subotom, ali se to nije dogodilo. Kompanija u ponudi više nema direktnih letova prema Zadru.

Air Serbia trenutno ima letove za Zagreb, Split i Dubrovnik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar