Podeli
Milo Đukanović Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas izraze saučešća Sinodu Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i vernicima SPC povodom smrti patrijarha srpskog Irineja, prenose Vijesti.

“Sa žaljenjem sam primio vest o smrti Njegove Svetosti patrijarha srpskog Irineja. Upućujem izraze saučešća Sinodu Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i vernicima SPC. Molim vas da moja saosećanja prenesete i njegovim najbližima”, naveo je Đukanović.

Povezane vesti:

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, preminuo je danas od posledica koronavirusa. Ovu informaciju, najpre je objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu, da bi potom informaciju potvrdila i SPC na svom zvaničnom sajtu.

Patrijarh se od se od 4. novembra lečio na VMC (Vojnomedicinskoj akademiji na Karaburmi). Iako se najpre činilo da patrijarhovo stanje ide ka izlečenju, njemu je u poslednja dva dana naglo pozlilo: u poslednjim satima borbe sa bolešću bio je priključen na respirator.

Uprkos trudu konzilijuma lekara sa VMC Karaburma, patrijarh Irinej nije uspeo da se izbori sa koronavirusom i preminuo je u 90. godini života.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar