Podeli:
Foto: Shutterstock

Crna Gora otvorila je danas na Međuvladinoj konferenciji u Briselu osmo, poslednje poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom.

Poglavlje osam koje je danas otvoreno obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć, a pregovori u tom poglavlju imaju za cilj efikasno sprovođenje politike zaštite konkurencije, što doprinosi unapređenju ekonomije, razvoju i rastu broja privrednih društava, unapređenju ulaganja u istraživanje i razvoj novih proizvoda, privlačenju novih investicija, povećanju proizvodnje i izvoza, prenosi RTCG.

U ime Crne Gore na konferenciji je učestvovao šef Misije Crne Gore pri EU ambasador Bojan Šarkić, a u ime EU Irena Andraši, stalna predstavnica Hrvatske pri EU, i Kristijan Danijelson, generalni direktor za evropsku susedsku politiku i pregovore o pristupanju.

Crna Gora je pregovore o članstvu u EU otvorila pre osam godina i do sada je otvorila sva poglavlja, a privremeno zatvorila pregovaračka poglavlja 25 – nauka i istraživanje, 26 – Obrazovanje i kultura i 30 – spoljni odnosi.

Komentari

Vaš komentar