Podeli:
Foto: Thomas Brock / Alamy / Alamy / Profimedia

Sveštenik Nikola Radović kazao je da je spreman da plati kaznu koju je Baraninu Selminu Kaleziću (20) izreklo barsko tužilaštvo, zbog napada na Radovića 21. maja ispred Parohijskog doma u Starom Baru, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske. Barsko tužilaštvo sankcionisalo je Kalezića sa 400 eura, koje treba da uplati u humanitarne svrhe.

Incident se dogodio u večernjim časovima kada je grupa mladića ispred Parohijskog doma verbalno vređala i pretila svešteniku Radoviću, podsećaju iz MCP.

„Potreslo me je, a sve se dešavalo ispred Crkve Svetog Nikole, u Starom Baru koji je simbol jednog sklada i suživota. Nisam mogao da shvatim. Jedan od njih je krenuo da se zaleće prema meni, drugi su ga sprečili. Uzeo sam telefon i počeo da snimam, a oni da se povlače“, kazao je Radović povodom događaja.

Sveštenik je kazao da se Kalezić izvinio.

„Videli smo se kod državnog tužioca, izvinjavao se, vidno potresen, zbog onog što je uradio“, rekao je Radović koji, između ostalog, svog sugrađanina nije želeo da tereti, a sam proces tužilaštvo je vodilo po službenoj dužnosti.

“Takođe, otac Nikola Radović izražava spremnost da pomogne mladiću i, ukoliko on nema, u njegovo ime uplati novac u humanitarne svrhe. Poziva na mir i ljubav i ono na čemu se Bar i temelji, a to je međureligijski i međunacionalni sklad”, zaključuje se u objavi na sajtu MCP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar