Podeli:
Foto:Nenov Brothers Photography/Alamy/Alamy/Profimedia.rs

Vlasti u Ukrajini razbile su jednu od najvećih organizacija koja je prodavala bebe na svetskom crnom tržištu po ceni od 50.000 dolara. Sve se odvijalo u jednoj bolnici u Kijevu, a u organizaciji su učestvovali medicinski radnici te ustanove.

Decu su, kako navode svetski mediji, rađale surogat majke. U celu priču je bilo uključeno nameštanje lažnih brakova između stranih državljana i lokalnih žena. Tom prilikom su koristili lažna dokumenta. Bolnica bi paru dala dete od surogat majke, kao i falsifikovana dokumenta s kojima su bebe mogle da napuste Ukrajinu.

Bebe su prodavali za 50.000 dolara, a tu su i troškovi od 15.000 dolara za veštačku oplodnju, kao i 1.200 za lažni brak. Nakon što im je policija ušla u trag i upala u prostorije u kojima je organizovana ova trgovina ljudima, pronađena je gomila dokaza, pasoši, punomoćja, novac, nacrti i šeme po kojima se obavlja ova “đavolja rabota”.

Tom prilikom je otkriveno da su bebe krili u jednom stanu u kojem je pronađeno pet novorođenčadi. U ovoj akciji uhapšeno je desetine njih u Kijevu, a protiv 140 ljudi iz celog sveta se vodi istraga zbog umešanosti.

Komentari

Vaš komentar