Podeli
Kristijan Brukner Foto:Privatna arhiva

Nemački psihopata i manijak Kristijan Brukner, 12 punih godina živeo je boemskim životom plejboja u portugalskom gradu Algarveu, sve dok nije uhvaćen u brutalnom zločinu i konačno bačen u zatvor gde mu je i mesto.

Kristijan Brukner, poremećeni psihopata, godinama je vodio život naizgled normalnog i uglednog građanina. Naime, živeo je u lepoj kući i vozio se svakodnevno u svom luksuznom automobilu Jaguaru, čak 12 godina pre nego što se pojavila mala Medlin Meken, koja je nestala 2007. godine. Iste godine Brukner je prekinuo sa svojim luksuznim životom kamufliranog manijaka, napustio Portugal i vratio se u rodnu Nemačku.

Gospodar iluzije

Tačno deset godina, kasnije 2017. u jednom nemačkom baru, na godišnjicu nestanka trogodišnje devojčice, Brukner je pio pivo i privukao pažnju tadašnjom izjavom. Dok se lice male Medlin sijalo na TV ekranu u baru, on se navodno okrenuo svom poznaniku sa kojim je sedeo i izjavio kako “zna sve o tom slučaju”. Navodi se da je rekao kako zna šta se desilo maloj Medi.

Kasnije je, kako se tvrdi, pokazao svom poznaniku snimak na kojem se vidi kako siluje staricu, američku udovicu u Portugalu 2005. godine. Njegov poznanik tada je hitno kontaktirao nemačku policiju.

Kristijan Brukner Foto:Privatna arhiva

Brukner je i zbog svojih napisa na društvenim mrežama postao sumnjiv detektivima koji istražuju Medlin nestanak. Ipak, neobjašnjivo, ali prošle su još tri duge godine pre nego što je njegovo ime postalo javno.

Fotografije koje su objavili strani mediji prikazuju plavookog Bruknera kako uživa u noćnom izlasku u baru u Hanoveru 2011. Samozvani Romeo provodio se sa grupom prijatelja, a jedna slika prikazuje mu kako drži malog psa i glumi bogataša.

Jedan njegov poznanik je za Dejli Mejl rekao da je Bruknerova „životna situacija pomalo haotična“, ali je dodao i da „ako je sve istina onda je on zaista bio gospodar iluzije“.

Prvo silovanje sa samo 17 godina

Uprkos “renesansnom” imidžu muškarca koji je izgledao negovano i normalno, Brukner je dugo pokušavao da sakrije jeziv život zločinca i psihopate, koji se zapravo bavio najgnusnijim zločinima od sitnih krađa do poremećenih seksualnih napada.

Foto:EPA-EFE/GERMAN FEDERAL CRIMINAL POLICE

Brukner je rođen 1976. godine, a prvu provalu u nečiju kuću počinio je u rodnom gradu Vuerzburgu u Bavarskoj, kada mu je bilo samo 15 godina. U roku od samo dve godine, osuđen je za seksualno zlostavljanje deteta i tada je služio dvogodišnju kaznu u domu za maloletnike, 1994. Izveštaj nemačkog Špigela tvrdi da je odslužio samo deo ove kazne. Ovaj manijak nastavio je da ulazi sve dublje u kriminal, pa se tako bavio trgovinom drogom, vožnjom pod uticajem alkohola i narkotika i bez dozvole, kao i krađom. Kao mladić, priča se da je Brukner sanjao da se emigrira sa svojom tadašnjom devojkom, pa se nakon što je napunio 18 godina i dobio vozačku dozvolu, preselio u grad Algarve u Portugalu.

Foto:Jamie Wiseman / Solo / Profimedia

“Nismo ništa znali o Portugalu. U Algarve Lagos otišli smo ​​jer nam se svidelo ime tog mesta. Imali smo samo šator i kampovali smo u divljini” govorio je tada Brukner, što je delovalo kao priča normalne, uravnotežene osobe.

Na kraju se nastanio u Praia da Luz, u slikovitom letovalištu gde je porodica Meken provela kobni godišnji odmor.

Brukner je u Algarveu živeo 12 godina, govoreći porodicama, koje su tu letovale da radi kao ugostitelj. Zapravo je prodavao i proizvodio kanabis i pljačkao kuće za odmor i hotelske sobe. Trgovao je i pasošima i ukradenom robom, prenosi Bild.

Foto:EPA-EFE/LUIS FORRA

Jaguar, perike i lepršave haljine

U početku je živeo u oronuloj kući ko koje nije bilo asfalta. Posle decenije života u Algarveu, Brukner je silovao 72-godišnju američku udovicu, što je snimio i kamerom. Posle toga živeo je u iznajmljenoj vili, iznad plaže na kojoj su se Mekenovi sunčali sa decom tokom odmora.

Foto:EPA-EFE/GERMAN FEDERAL CRIMINAL POLICE

Komšije su ga opisivale kao “besnog” trgovca, koji je automobilom jurcao po seoskim putevima. Kažu da je, kad je nestao, iza sebe ostavio kolekciju egzotične odeće, uključujući perike i lepršave haljine. Brukner je napustio Portugal nakon što je Medlin nestala, 3. maja 2007. Prethodnog meseca preselio se iz vile i u kamper, a policija je ovo vozilo povezala sa Medlinim nestankom.

Foto: EPA-EFE/METROPOLITAN POLICE HANDOUT

Brukner je takođe zadržao svog Jaguara iz 1993. godine. Skotland Jard je otkrio da je dan nakon što je Medlin nestala, Brukner registrovao svoj automobil na nekoga drugog.

Pročitajte još:

Nakon što se vratio u Nemačku, Brukner je nastavio da krade i da se bavi trgovinom drogom. U oktobru 2011. Okružni sud u severnoj državi Šlezvig-Holštajn osudio ga je na godinu i devet meseci zbog zločina koji se odnosi na “narkotike u velikim količinama”.

Do 2014. Brukner je živeo blizu Hanovera, gde se hvalio prijateljima da je otvorio lokalnu prodavnicu. Tvrdio je da je radio od sedam ujutro do ponoći, ali posao, zajedno sa njegovom vezom, nije uspeo i počeo je da pije, da bi 2016. bio osuđen na kaznu zatvora u na godinu i tri meseca zbog „seksualnog zlostavljanja deteta i posedovanja dečije pornografije“.

Foto:EPA-EFE/METROPOLITAN POLICE

Sedam godina zatvora

Nakon njegove izjave u baru, o maloj Medlin u maju 2017. godine, Brukner se vratio u Algarve, a u roku od mesec dana zadržan je po nalogu Interpola i izručen nazad u Nemačku. Tog septembra osuđen je na 15 meseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja deteta, izjavio je Tomas Klinge, portparol javnog tužilaštva u Hanoveru.

Nakon puštanja na slobodu u avgustu 2018., kasnije je pred sudom rekao da je beskućnik, da noći provodi spavajući na klupama u parku. Putovao je u Milano, ali u roku od mesec dana ponovo je uhapšen i izručen Nemačkoj, ovaj put da bi se suočio sa zloupotrebom droge.

Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

U oktobru 2018. godine osuđen je za trgovinu drogom i poslat u zatvor u Kielu u Šlesvig-Holsteinu, gde je i dan-danas, a tužioci su imali dovoljno dokaza da ga optuže i za užasni seksualni napad koji je sam snimio.

Suđenje za silovanje održano je prošlog decembra. Izveštaji o postupku opisuju Bruknera kao ‘elokventnog’ i navode da je on prelistavao pravne tekstove dok su iznosili dokaze. Nazvao je ono što se dogodilo traumatizovanim  ‘lošim delom’, ali je negirao bilo kakvu ulogu u tome. Na sudu je više puta spomenuo imena bivših ljubavnica, insistirajući da će one svedočiti o ‘normalnosti’ njegovog seksualnog života.

Foto: German police

Svedoke je označio kao lažljivce i tvrdio da je DNK s pramenova kose koji su glavni dokaz morao završiti na krevetu žrtve nakon što je mazio jednu od njenih mačaka. Ipak, kao i često do sada, sud je odbio njegove žalbe  odbacivanje i osuđen je na sedam i po godina, do očekivanja ishoda žalbe. Jedan svedok opisao je Bruknera kao nekoga ko je „uvek obraćao pažnju na svoj izgled“.

Podsetimo, mala Medlin nestala je dok su njeni roditelji iz Rotleija u Licestreširu, večerali sa prijateljima u tapas baru blizu njihovog smeštaja u Praia da Luz. Brukner je tada živeo u zabačenoj seoskoj kući koja je gledala na Praia da Luz od 1999. do 2006. godine, a u kamp-kući u vreme kad je Medlin nestala. Ipak, nedugo nakon što je Medlin nestala 2007. godine, napustio je Portugal i vratio se u svoju zemlju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar