Podeli
Angela Merkel
Angela Merkel Foto:EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Nemačka kancelarka Angela Merkel, danas se sastala s premijerima saveznih država kako bi razgovarali o novim merama. "Bild" ekskluzivno saznaje kako su se premijeri saveznih država složili s Merkel pa da Nemačka ide u karantin 2. novembra, odnosno u ponedeljak.

“Bild” dodaje i kako su kancelarka i premijeri dogovorili i nove mere, ali još nemaju informacije koje.

Prema informacijama objavljenim juče, ali i rečima ministra finansija “lokdaun” bi trebalo da traje četiri nedelje.

“Bild” javlja i kako će kancelarka, nakon što se sastala s premijerima saveznih država o novim merama, o svemu obavestiti vođe parlamentarnih grupa u Bundestagu.

Angela Merkel Foto:AP Photo/Markus Schreiber

Vest je objavila zamenica portparola vlade, Martina Fic.

Sutra ujutro će Merkel u Bundestagu izvestiti o stanju s koronavirusom u Nemačkoj.

Prema informacijama “Bilda”, ministar finansija, Olaf Šolc, rekao je na sastanku kako i on veruje da su Nemačkoj potrebne drastične mere.

Kakve mere su u opticaju?

Nemački mediji su ranije danas javili kako Merkel želi da zatvori kafiće, restorane, škole, teretane, muzeje i bioskope, ali “Bild” o tome još ne javlja.

Pročitajte još:

Prema nacrtu mera koji je iscurio ranije sinoć, radili bi samo škole i vrtići.

Prodavnice bi mogle da ostanu otvorene budu li primenjivale stroge higijenske mere i ograničile broj kupaca, a restorani će isporučivati hranu samo za dostavu.

Prema novim merama ljudi bi mogli da izlaze samo s članovima vlastitog domaćinstva, stoji u tekstu predloga suzbijanja virusa u Nemačkoj u kojoj su u utorak ujutro potvrđene 14.964 novozaražene osobe.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar