Podeli
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Mitropolit crnogorsko-primorski Spske pravoslavne crkve Amfilohije rekao je danas da se nada da će nova vlast Crne Gore biti biti jedinstvena i da će pomoći da se "narod i zemlja iscele" od, kako je rekao: "opakijeg virusa od korone - bratoubistva i bogoubistva", koji je "trovao i do danas truje Crnu Goru".

Pročitajte i:

Amfilohije je u Gornjem manastiru Ostrogu rekao da se “ponovo razbuktao oganj vere. Narod se oslobodio straha i ustao da brani svetinje od bezbožnika koji su svojim bezakonjem, nazvanim zakonom o slobodi veroispovjesti, zapretili da će da otmu i sebi i svojoj vlasti prisvoje Božije hramove”, ponovio je on.

Rekao je i da “naravno svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima nego Crkvi Hristovoj koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremena”, kao i da su “svetinje bile ugrožene od naslednika onih koji su bili zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje, i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast 1941-1945. godine”.

Mitropolit je rekao da “nikada u istoriji nije bilo da bezbožnici, bezbožna vlast stvara svoju crkvu” i to, kako je ukazao, “negirajući jednu Crkvu koja ovdje postoji od apostolskih vremena pa sve do vremena Svetoga Save, od kojega ova Mitropolija u ovakvoj formi i obliku postoji već 800 godina”.

Komentari

Vaš komentar