Podeli:
čokoladna ferrero torta
Foto: Profimedia

Primamljiv čokoladni greh ne mora uvek da znači i višak kalorija jer tu je recept za tortu koja se ne peče, a pritom je i zdrava i ne goji.

Ferrero torta, omiljena čoko-lešnik kombinacija ukusom podseća na čuvene Ferrero Rocher čokoladne kuglice. Zavodljivoj kombinaciji preprženih lešnika i čokolade malo ko može da odoli, a u ovoj sirovoj Ferrero torti ona je dovedena do savršenstva. Neodoljiv bogat krem, čokoladni preliv, mnogo lešnika i sirovog kakaoa – svega toga ima u ovoj fantastičnoj torti. Pružiće ti dašak dekadencije, a uživaćeš bez griže savesti jer je ovo zdrava verzija bez belog šećera i brašna.

Sastojci:

Za podlogu:

• 200 g lešnika

• 4 kašike otopljenog kokosovog ulja

• 4 kašike javorovog sirupa ili meda pomešanog s malo jabukovog soka

• 1 kašičica arome vanile

• prstohvat soli

• 35 g kakao praha

Za krem:

• 200 g indijskih oraha

• 100 ml vode

• 60 g otopljenog kokosovog ulja

• prstohvat soli

• 130 g sirupa od agave

• 2 kašike kakao praha

View this post on Instagram

A post shared by Katarina? (@katarina_bukic) on


Priprema:

Podloga:

Lešnik prepeci u rerni kako bi mu pojačala ukus (sedam do 10 minuta na 170 stepeni), a zatim ih pusti da se malo ohlade i potom ih krpom jednostavno očisti od ljuske. Kada se lešnik prohladi, samelji ga u blenderu i zatim dodaj sve ostale sastojke za podlogu, pa sve mešaj dok ne dobiješ ujednačenu smesu. Onda je utisni u kalup za tortu i stavi u frižider da se stvrdne dok pripremaš krem.

Pročitajte još:

Krem:

Indijski orah prokuvaj u vodi pet do 10 minuta, toliko da omekša. Ocedi orahe i zatim stavi u blender zajedno s ostalim sastojcima za krem. Muti dok tekstura ne bude ujednačena. Zatim prelij glatku i sjajnu smesu po ohlađenoj podlozi za tortu i stavi u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći. Pre služenja tortu ukrasi lešnicima ili voćem po želji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar