Kukuruz
Foto: ElRoi / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako vam često kukuruz ostane tvrd nakon što ga skuvate, ovaj trik iz američke kuhinje će to promeniti.

Iako postoji više načina za kuvanje kukuruza, do sada verovatno niste probali da ga skuvate u kremastoj „kupki“ od mleka i maslaca.

Ovaj sjajan kulinarski trik potiče sa srednjeg zapada Sjedinjenih Američkih Država, a pomoću njega će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno, piše Pun kufer.

Još sjajnih trikova:

Sastojci:

5 klipova mladog kukuruza

1 litra vode

200 ml mleka

115 grama maslaca

1 čajna kašika soli

Priprema:

Očistite kukuruz i prepolovite ga napola. Zatim zagrejte vodu u velikom loncu. Kad provri, u vodu dodajte mleko i maslac. Dodajte i so, a onda u vodu spustite i komadiće mladog kukuruza. Poklopite lonac delimično, a onda kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Prijatno!
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare