Suši sa avokadom; Foto: promo

Francuski šef kuhinje Gijom Iskanader, dobitnik Mišelin zvezde i šef kuhinje u jednom beogradskom restoranu smatra da svi ljubitelji finih jela treba da ugađaju sebi i tokom pandemije.

Gijom je šef kuhinje beogradskog restorana „Langouste“ i početka vanrednog stanja obilazi prodavnice i od namirnica koje su pristupačne svakom od nas osmišljava recepte koje možemo spremiti u skromnim mogućnostima naših kućnih kuhinja.
Ovaj put on je podelio recept za suši sa avokadom.

Sastojci:

2 pomorandže

1 limun

100 g pirinča

10 g nane

4 avokada

15 g đumbira

2 supene kašike meda

100 ml soja sosa

Priprema:

Iscediti narandžin i limunov sok, staviti u posudu isceđen sok, med i koru od pomorandže i redukovati na laganoj vatri oko 10 minuta. Skinuti sa vatre i dodati đumbir. Ostaviti da odmori 15minuta.

Pročitajte još:

Oprati pirinač i kuvati 10 do 12 minuta na laganoj vatri sa povremenim mešanjem. Posoliti pirinač i začiniti limunovim sokom.

Iseći avokado na komade. Ostatke avokada izgnječiti viljuškom, dodati so, limun i maslinovo ulje i servirati.

Na tanjir sipati sos, staviti oblikovan pirinač i preko pirinča staviti komade avokada. Preko avokada staviti listiće nane.

Prijatno!

 

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare