Podeli:
jelo od starog hleba
Foto: Profimedia

Stari hleb je inspiracija za mnoga jela, i slana i slatka. Favorit za lagani ručak je u kombinaciji sa zapečenim jajima, sirom i pečurkama, sočno i slasno i za najveće probirljivce.

Sastojci za 6 osoba:

10 jaja

500 g starog hleba

400 g šampinjona

jelo od starog hleba
Foto: Profimedia

400 g svežeg spanaća

200 ml mleka

150 g rendanog kačkavalja

1 manja glavica crnog luka

1 kašika senfa

so i biber po želji

malo maslinovog ulja

Pročitajte još:

Priprema:

Iseci hleb na jednake kocke veličine oko jednog centimetra. U većem tiganju na malo maslinovog ulja oko pet minuta prodinstaj pečurke i luk naseckane na listiće. U većoj posudi umuti jaja, pomešaj s mlekom, kockicama hleba, pečurkama i lukom, svežim spanaćem i polovinom rendanog kačkavalja. Začini i dodaj senf i sve dobro izmešaj.

Smesu preruči u podmazan pleh, a preko pospi preostalim kačkavaljem. Prekrij alu-folijom i peci oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pred kraj pečenja skloni foliju da jelo lepo porumeni. Služi uz salatu po želji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar