Foto: Shutterstock

Ovaj ledeni dezert je kao mlađa sestra sladoleda, ali razlikuje se bogatstvom ukusa i teksturom.

Limun, slatka pavlaka i maline u kombinaciji čine osvežavajući trio koji će zadovoljiti svako nepce, piše 24sata.hr.

Sastojci:

300 ml slatke pavlake

250 g šećera

Pročitajte još:

7 žumanaca

120 ml soka od limuna

2 kašike limunove kore

prstohvat soli

200 g malina

listići nane za ukrašavanje

Priprema:

Obložite kalup većim komadom providne folije i ostavite ivice da vise van kalupa. Umutite slatku pavlaku za šlag dok ne dobijete meke vrhove. Odložite u fižider. Pomešajte šećer, žumance, sok i koru limuna i so. Zagrejte smesu na pari stalno mešajući dok žumanca ne postanu penasta, oko četiri minuta.

Uklonite s pare i izmiksirajte dok se volumen ne udvostruči (oko šest minuta). Umešajte ohlađeni šlag pa ulijte smesu u pripremljeni kalup, poravnajte površinu i prekrijte folijom. Neka se hladi cele noći. Ukrasite malinama i listićima nane.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar