Podeli:
Banana hleb; Foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

Banana hleb je jednostavan kolač, koji u nekim varijantama možete da jedete i kad ste na dijeti, bez straha od unosa nepotrebnog šećera ili nekih nezdravih namirnica.

Banana hleb zapravo nije hleb, to je kolač u čijoj su osnovi slatke, zrele banane, tako da se slatkast ukus ne može izbeći. Postoje i varijante s narandžom, urmama, bademima, kakaom, suvim grožđem, rumom, orasima… Mi vam predstavljamo jedan od recepata bez brašna i šećera, a dalje možete da eksperimentišete u skladu sa sopstvenim ukusom.

Sastojci:

1 jaje

2 zrele banane

2/3 šolje (od 250 ml) badema

2/3 šolje kokosa

1/2 praška za pecivo

kašičica ekstrakta vanile

prstohvat soli

1 kašičica rogača

3 kašike kokosovog ulja

1 kašičica cimeta

Priprema:

Iseckajte sitno badem (ili ga usitnite u seckalici), dodajte kokosovo brašno, prašak za pecivo, rogač, cimet i prstohvat soli.

Pročitajte još:

Banane izgnječite lepo viljuškom, dodajte jaje, kokosovo ulje i vanilu i sve lepo umešajte, pa sjedinite sa suvim sastojcima.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U kalup ili pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu za hleb i oblikujte je. Pecite oko 30 minuta dok ne dobije koricu.

Banana hleb se služi sečen na kriške, a sjajno ide uz sladoled, šlag, sve kremove…

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar