Foto: Germano Poli / Panthermedia / Profimedia

Postoji samo jedan trik koji ne smete da zaboravite kada budete pravili ovaj fantastičan dezert.

Kada budete mutili jaja, važno je da se njihova zapremina utrostruči. U suprotnom, neće vam dobro ispasti torta, piše punkufer.hr.

Sastojci:

5 jaja

250 grama Nutele ili nekog drugog namaza na bazi lešnika

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni.

Pročitajte još:

Jaja mutite mikserom 5 do 10 minuta. Važno je da se volumen jaja utrostruči. U suprotnom torta vam neće uspeti.

Omekšajte Nutelu u mikrotalasnoj. Da biste postigli ovaj cilj dovoljno je staviti namaz u mikrotalasnu oko 20 sekundi.

U rastopljenu Nutelu polako dodajte umućena jaja i lagano ih umešajte u krem. Torta vam neće uspeti ni ako pregrubo izmešate sastojke.

Prebacite smesu u prethodno podmazan pleh za pečenje i pecite oko 25 minuta. Dobro ohladite pre posluživanja. Prijatno!

 

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar