Podeli:
torta od limuna
Foto> Profimedia

Letnje temperature bude u nama želju za laganim slatkim zadovoljstvima i sjajnim aromama. Savršen izbor je jednostavna torta s limunom i mlaćenicom bez pečenja. Ovaj letnji desert je toliko ukusan da ćeš ga sigurno praviti ponovo jer je igra između slatkog i voćnog jednostavno neodoljiva…

Sastojci:

Za biskvit od keksa

200 g keksa s maslacem

100 g rastopljenog maslaca

1 kašičica rendane kore limuna

Za fil:

1 pakovanje mlevenog želatina

150 g mlaćenice

150 g bele čokolade

100 ml pavlake •

50 g šećer

600 g svežeg sira

½ kašičice rendane kore limuna

3 kašike soka od limuna

Pročitajte još:

Priprema:

Izmrvi keks, pa ga pomešaj s rastopljenim maslacem i korom od limuna. Stavi smesu u okrugli kalup prečnika 26 cm obložen pek-papirom, dobro pritisni i stavi u frižider da se stvrdne. Zatim stavi želatin u posudu, dodaj mlaćenicu i ostavi da odstoji oko 10 minuta.

Otopi u pavlaci 80 g bele čokolade na srednjoj vatri, a preostalih 70 g sitno naseckaj. Potom kremasto pomešaj u velikoj posudi svež sir, koru i sok od limuna.

Umešaj ohlađenu smesu od čokolade u smesu od svežeg sira, a zatim dodaj mešavinu mlaćenice i želatina. Potom umešaj naseckanu belu čokoladu.
Smesu raspodeli po ohlađenom biskvitu od keksa, zagladi i stavi na najmanje tri sata u frižider.

Pre služenja tortu možeš da ukrasiš svežim bobičastim voćem.

Umesto mlaćenice…
Kao zamena za pravu mlaćenicu odlično će poslužiti mešavina mleka i limunovog soka. Pomešaj šolju mleka i kašiku limunovog soka, ostavi pet do 10 minuta na sobnoj temperaturi i potom je možeš koristiti u receptu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar