Karamel
Foto: foodanddrinkphotos.com / Food and Drink Photos / Profimedia

Karamel preliv poznat je među domaćicama kao lakmus papir njihove veštine u kuhinji. Priprema se naizgled lako, ali samo naizgled, pošto prženje šećera na šporetu može biti i dugotrajan i opasan proces. Zato smo za vas našli mnogo jednostavniju i bržu varijantu - domaći karamel iz mikrotalasne koji će posle samo 90 sekundi biti spreman za degustaciju.

Sastojci:

1 kašičica maslaca

2 kašičice smeđeg šećera

1 kašičica slatke pavlake

prstohvat soli

Priprema:

U šoljicu stavite kašičicu maslaca i istopite ga mikrotalasnoj na 30 sekundi. U rastopljeni maslac stavite smeđi šećer, slatku pavlaku i prstohvat soli. Sve dobro promešajte pa stavite ponovo u mikrotalasnu na još 30 sekundi. Izvadite, pažljivo promešajte, pa vratite na još 15 sekundi. Prelijte sveži domaći karamel po željenoj poslastici.

Savet plus, koji smo pronašli na sajtu Punkufer, kaže da ukoliko napravite više preliva nego što vam treba, možete da ga spakujete u zamrzivač. Pre korišćenja će biti dovoljno da ga ponovo rastopite u mikrotalasnoj.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar